Când s-ar putea plati iar taxele la stațiile SelfPay

Când s-ar putea plati iar taxele la stațiile SelfPay
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Plata impozitelor și a taxelor locale prin intermediul stațiilor SelfPay a fost suspendată temporar în 13 mai 2022, după cum a anunțat Primăria Galați, și așa a rămas până astăzi. Vestea parțial bună este că tocmai a fost lansată o licitație pentru „Servicii de gestionare a tranzacțiilor financiare privind plata impozitelor, taxelor și altor venituri locale prin rețeaua self-service”.

„În regim de urgență se derulează pașii legali pentru reluarea plăților prin stațiile SelfPay, iar până atunci gălățenii au la dispoziție alternativa de plată electronică prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. Peste 18.000 de contribuabili au apelat la acest serviciu până acum, fapt ce a dus și la creșterea semnificativă a încasărilor. Reamintim că Primăria municipiului Galați acoperă costurile comisioanelor aferente plăților la aceste stații”, transmitea Biroul de presă al administrației locale pe 13 mai 2022, când anunța suspendarea temporară a plății dărilor locale prin intermediul acestor stații, ca urmare a epuizării plafonului valoric pentru plata comisioanelor.

Iată că suntem în iunie și tocmai a fost lansată o licitație pentru serviciile care să permită reluarea acestor plăți. „Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, persoane fizice și persoane juridice, care vor efectua plăți în numerar pentru taxele, impozitele și alte venituri locale, ce se fac venit la bugetul local al municipiului Galați, este implementată și metoda de plată prin rețeaua self-service, pe lângă cele existente (casierie, OP, on-line pe platforma electronică www.ghiseul.ro). Rețeaua self-service, prin modulul de interfațare cu programul informatic implementat la nivelul Direcției Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Municipiului Galați, identifică contribuabilul prin scanarea unui cod de bare sau introducerea CNP-ului/CUI-ului. Rețeaua self-service va fi amplasată în centrele Primăriei Galați și în centrele comerciale de pe raza municipiului Galați și va fi asigurată de către furnizorul de servicii, acesta suportând toate cheltuielile aferente amplasamentului, utilizării, funcționării, spațiilor și cu orice alte resurse materiale și umane. Ținând cont de faptul că numărul plăților prin rețeaua SelfPay a fost unul semnificativ, pentru perioada următoare, Primăria Galați este interesată de asigurarea unor servicii care să ușureze operațiunile de efectuare a plăților de către contribuabili. Termenul maxim de prestare a serviciilor: 18 luni de la data semnării contractului, dar nu mai târziu de 31.12.2023”, se arată în documentația procedurii.

Valoarea estimată a contractului este de 392.000 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire, cel mai bun raport calitate-preț. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 1 iulie 2022.

La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galați ne-a declarat că își dorește reluarea cât mai curând a plății impozitelor și taxelor locale prin rețeaua SelfPay, însă trebuie derulate procedurile legale necesare. În funcție de finalizarea cu succes la licitației, plățile ar putea fi reluate din septembrie anul acesta.

Citit 2090 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.