Cinci trasee Transurb ar putea fi desființate. Revoluție în transportul public local

Cinci trasee Transurb ar putea fi desființate. Revoluție în transportul public local
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Desființarea traseelor de transport public local 12, 17, 29, 36 și 104 și modificarea traseelor 9, 15, 16 și 28, cu reactivarea traseului de tramvai 44 și calibrarea frecvențelor pe celelalte trasee, "astfel încât să se asigure un serviciu de calitate și să-și justifice și eficiența economică", asta prevăd două proiecte de hotărâre care au ajuns pe masa aleșilor locali.

Deciziile ar urma să fie luate miercuri, la ședința ordinară a Consiliului Local. Transportul public în comun ar urma să sufere modificări majore, dacă aleșii locali vor fi de acord cu cele două proiecte de hotărâre care vizează acest serviciu.

Cele mai importante schimbări se referă la desființarea a cinci trasee de transport public local. Primul pe listă este traseul de troleibuz 104, despre care autoritățile susțin că are un grad de încărcare redus și că ar fi mai utilă suplimentarea cu un autobuz a traseului 9. Traseele 17 și 36 ar urma să fie desființate după reluarea circulației tramvaielor pe bulevardul Henri Coandă, până la Comat, într-o primă fază.

Ar urma să fie modificate traseele 9, 15, 16 și 28. Pentru Traseul 9 se propune, de pildă, scoaterea de pe Regiment 11 Siret și suplimentarea cu o capacitate. În ceea ce privește Traseul 15, de la Potcoava de Aur ar urma să aibă turul Traseului 29. Pentru Traseul 16 se propune ruta Trecere Bac - Țiglina I și II. Autobuzele de pe Traseul 28 ar urma să parcurgă: Micro 19 - strada Oțelarilor - Brăilei - Drumul de Centură - Oltului - Prelungirea Brăilei - Gheorghe Asachi - Anghel Saligny - Basarabiei - Coșbuc - Bucovinei - Traian - Bariera Traian și retur.

Rămâne de văzut ce vor spune consilierii locali.

Citit 15568 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2022 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.