77 de mii de euro pe an un subprefect?

77 de mii de euro pe an un subprefect?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suma considerabilă a fost lansată în eter de însuşi premierul Emil Boc, cu ocazia semnării deciziilor de eliberare din funcţie a subprefecţilor, secretarilor şi subsecretarilor de stat.

Primul ministru a spus că pe parcursul unui an costurile legate de activitatea unui subsecretar de stat, pot ajunge la 33.000 de euro pe an, iar a unui subprefect la 77.000 de euro pe an. Aceste costuri ar implica salariul deminitarului, al angajaţilor, cheltuielile cu combustibil, deplasările şi alte cheltuieli adiacente.

Fostul subsecretar de stat în MAI, gălăţeanul Liviu Grădinaru, nu ne-a putut declara nimic în legătură cu acest aspect, fiind plecat din ţară. În schimb, Paul Florea (FOTO), subprefectul proaspăt eliberat din funcţie, a fost realmente surprins de suma estimată de premier:

„Cheltuielile pe care le-a avansat primul ministru mi se par exagerate. Probabil că cineva din aparat i-a făcut informarea. Din ceea ce ştiu nu puteam cheltui atât de mult. Mă gândesc că poate a fost luat în considerare combustibilul folosit pentru încălzirea biroului meu, materialele pentru curăţenie şi cine ştie ce altceva”, ne-a declarat Florea.

Echipa fostului subprefect Paul Florea a cuprins: o jumătate de secretară, şofer şi maşina de serviciu. „Oricum, cheltuielile trebuie privite prin prisma activităţii desfăşurate, a muncii permanente”.

„Noi, subprefecţii sunt suntem consemnaţi la domiciliu, facem muncă nenormată. Într-un an de activitate, eu nu am avut o zi de concediu. Mi-am luat două zile libere şi am plecat la mare, dar şi atunci am răspuns la telefon”, ne-a declarat Paul Florea.

Mai trebuie spus că indemnizaţiile nete ale celor doi subprefecţi ai judeţului pe luna aprilie au fost de 4.963 şi, respectiv, 4.533 de lei.

Ce face mai departe?

Paul Florea, propus de PDL, e subprefect din martie 2009. Are 56 de ani, este inginer mecanic, fost consilier local PNL, consilier pe implementarea programelor europene în  Ministerul Turismului şi expert în comerţ şi relaţii internaţionale în MIRA. Florea nu vrea să plece din administraţie deşi numai noroc nu i-a purtat!

„Din câte ştiu îmi voi continua activitatea pe acelaşi domeniu, din însărcinarea Guvernului. Îmi doresc să-mi pot duce la capăt proiectele începute în judeţ: crearea unui sistem european de depozitare şi comercializare a cerealelor, îmbunătăţirea infrastructurii în judeţ (Matca şi Lieşti), infrastructură de apă şi canalizare la Oancea, pieţe de gross de legume, dispensare comunale…”, ne-a declarat Paul Florea.

Citit 1187 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.