Cimitirele ajung la Piaţă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Bună ziua, Administraţia Pieţelor Agroalimentare? Pot să concesionez locul de veci al lui bunicu’, să-mi plătesc chiria la barcă şi să închiriez o pereche de patine ? Apropo, cât mai e intrarea la Plaja Dunărea?”.

Nu e deloc o glumă! O asemenea conversaţie ar putea avea loc începând din 1 august. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local de marţi figurează şi un proiect de hotărâre privind reorganizarea Serviciului Administrarea Domeniului Public Galaţi (ADP).

Concret, aleşii vor decide asupra desfiinţării ADP şi adoptării unor măsuri privind patrimoniul şi personalul acestui serviciu. De ce? Din cauza OUG 63 privind restructurarea administraţiei, care obligă Primăria să reducă numărul de posturi.

ADP, reorganizat

Înfiinţat în 2000, ADP are ca obiect de activitate: administrarea, întreţinerea şi exploatarea zonelor verzi şi a zonelor de agrement şi a bazelor sportive de pe raza municipiului Galaţi. Pe lângă Plajă, Lacul Vânători, Patinoar, Stadionul Dunărea, Patinoarul artificial şi Portul de Ambarcaţiuni, ADP se ocupă şi de administrarea cimitirelor, concesionarea locurilor de veci şi întreţinerea şi exploatarea spaţiilor de parcare de pe domeniului public.

ADP va fi însă sacrificat pe altarul Ordonanţei de Urgenţă nr. 63/2010 care obligă Primăria la un număr maxim de posturi de 1113. Analizând situaţia serviciilor publice din subordine, municipalitatea a luat în calcul desfiinţarea ADP, serviciile aflate în gestiunea directa a acestuia urmând să fie redirecţionate prin delegare de gestiune către Administrarea Pieţelor Agroalimentare şi Serviciul Public Ecosal.

Personalul, rupt în două

Propunerea pe care o vor analiza aleşii are în vedere ca Administraţia Pieţelor să gestioneze prin contract de concesiune parte din serviciile de administrare a domeniului public şi privat, preluând personalul aferent acestor activităţi de la SADP. Ecosal ar urma să preia personalul aferent activităţilor date în administrare.

Aleşii vor decide dacă Ecosal va administra sera de flori şi staţia de pompare şi reţeaua de irigaţii aferentă. Administraţiei Pieţelor i-ar putea fi concesionate Plaja Dunărea, Lacul Vânători, Patinoarul artificial, cimitirele „Eternitatea”, „Sf. Lazăr” şi „Ştefan cel Mare”, parcările, Stadionul Dunărea, Talciocul cu extindere şi Portul de Ambarcaţiuni. Toate aceste sunt însă doar propuneri. Vor decide consilierii la şedinţa de marţi.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.