Societăţile Primăriei Galaţi taie din cheltuieli

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societăţile de interes local – Apaterm, Apă Canal, Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Transurb şi Zona Liberă – au strâns cureaua din cauza ordonanţei 55 care le-a impus reducerea cheltuielilor materiale cu 20 la sută pe semestrul al II-lea.

Fiecare dintre managerii firmelor municipalităţii a tăiat de pe unde a putut. Rectificarea bugetelor societăţilor a fost votată marţi de Consiliul Local. Ce impact va avea această măsură asupra activităţii societăţilor Primăriei am încercat să aflăm de la directorii care au participat la şedinţa CL:   

* George Cubasa, director Apaterm: „Am tăiat 20 la sută din cheltuieli şi aceasta va avea impact asupra dezvoltării interne a societăţii, pentru că, la mine, 80 la sută din ceea ce înseamnă cheltuieli se raportează la producţie şi reparaţii capitale”.

„La reparaţii capitale, e râsul curcilor, am cerut pentru anul acesta 27 de miliarde ca să acopăr şi reparaţiile capitale nefăcute anul trecut, şi mi s-au dat nouă miliarde. Galaţiul, peste un an de zile, va intra într-o criză a instalaţiilor de termoficare”.

„Reducerea se ridică la peste 600 milioane de lei vechi. Nu am tăiat la producţie şi reparaţii capitale, în rest deplasări, transport, plata furnizorilor, plata unor drepturi prin CCM”.

* Genica Totolici, director Transurb: „Reducerea cheltuielilor face referire doar la activităţile conexe. Noi nu facem achiziţii în afară de mijloace de transport urban, dar anul acesta aveam în proiect să luăm un autoturn necesar electricienilor, pentru reparaţii la firul de contact, la tramvai”.

„Autoturnul pe care îl avem este foarte vechi, are 25 de ani, încercăm să-l reparăm dar nu prea mai trece de inspecţia tehnică la verificări. Am considerat această achiziţie, dar nu avem voie! L-am tăiat”.

„Facem reducere la achiziţia de bunuri mobile, aparatură electronică, telefoane. Nici pe semestrul I nu am făcut asemenea cheltuieli, iar pe semestrul II sunt tăiate definitiv”.

„Sperăm ca până la finele anului să putem face faţă. OUG nu este foarte inspirată, pentru că noi facem transport urban unde cheltuim şi aducem venituri în acelaşi timp. Reducerea cheltuielilor este de 600 milioane de lei vechi”.

* Eugen Zaharia, director Administraţia Pieţelor Agroalimentare: „Din fericire, pe noi reducerea cheltuielilor nu ne afectează foarte mult pentru că se referă la capitolele din buget care nu au legătură cu producţia”.

„Asta înseamnă publicitatea, protocolul, materialele de birou, logistica de birou, cursurile de specializare. Eu sunt singurul cu profit şi am de unde reduce. Sunt foarte multe companii care primesc subvenţie”.

„Noi suntem caz fericit, nu primim nimic. Dar acolo unde se primeşte, oricât de specialist ai fi, îţi mai tragi şi ţie o bucăţică la restul cheltuielilor şi bănuiesc că aici a vrut să se umble, pentru ca subvenţia să se diminueze şi ea cu 20 la sută”.

Citit 559 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.