Constituţia României, încălcată de legi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul acestei luni, primarul municipiului Tecuci a înaintat două memorii către Ministerul Finanţelor Publice, în ambele sesizând situaţii din lege care, în opinia sa, dacă nu sunt rezolvate, încalcă Constituţia României. 

În primul memoriu, Eduard Finkelştain susţine că serviciile de interes local care se autofinanţează ar trebui să nu intre sub incidenţa OG 63, la fel cum se întâmplă în cazul societăţilor comerciale locale.

În prezent însă, se aplică două măsuri diferite pentru acelaşi tip de personal (cei din servicii publice faţă de cei din societăţi), fapt ce constituie discriminare, consideră primarul, spunând că aşa ceva încalcă prevederile art. 57 din Constituţia României.    

În al doilea memoriu, primarul Tecuciului arată că este neconstituţională colectarea la bugetul de stat a economiilor efectuate prin reducerea salariilor angajaţilor din administraţiile locale, aşa cum se precizează în Legea 118/2010.

O astfel de colectare ar însemna un atentat, până la urmă, la dreptul de proprietate al primăriei Tecuci, fapt ce ar contravine principiului proprietăţii, garantat de Constituţie.

Pentru ambele memorii, primarul aşteaptă răspunsuri. În varianta optimistă, serviciile ar putea să nu mai fie supuse reducerii de personal – fapt care ar stopa nebunia naţională de transformare a serviciilor în societăţi - , iar economiile înregistrate de reducerile de salarii s-ar putea constitui venit la bugetul local.

Citit 431 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.