Scrumbia de 10.600 de euro

Scrumbia de 10.600 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Municipalitatea a rămas cu 51 de lei rest de la Festivalul Scrumbiei! *

Criza financiară şi economică a afectat şi puţina distracţie populară de care aveam parte, ca Ziua Marinei şi Zilele Galaţiului. În aceste condiţii, singura distracţie cu care am putea rămâne ar fi Festivalul Scrumbiei.

Deşi organizatorul, Teatrul Muzical, trebuia să prezinte raportul cheltuielilor, s-a preferat o variantă discretă, fără presă. Am pus însă mâna pe actele cu pricina şi vi le prezentăm pe post de bomboană pe coliva distracţiei populare.

Trei zile de Scrumbie într-una

În premieră, anul acesta, vom avea 3 zile de petrecere la Festivalul Scrumbiei, anunţam după ce aleşii locali au aprobat organizarea evenimentului de către Teatrul Muzical, alocând 45.000 de lei. De ce el?

Pentru că Muzicalul este ordonator de credite, iar Primăria nu poate încheia direct contract cu protagoniştii festivalului şi în al doilea rând pentru că în contractul de management al lui Florin Melinte este prevăzută organizarea Festivalului Scrumbiei.

La cererea expresă a consilierului local PSD Hristache Bogatu, teatrul urma să prezinte la finalul acţiunii raportul de venituri şi cheltuieli. „Festivalul va fi organizat în perioada 26–28 martie”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii CL. În realitate, însă, festivalul a durat … o zi. Iar Florin Melinte a spus că doar pentru atât a avut contract.

Ce-a fost a fost

Meniul sărbătorii populare a cuprins un concurs de pescuit, mai multe concursuri de alergare, un concurs de tenis, demonstraţii sportive (de box, haltere, lupte, taekwondo), meşteri populari, expoziţie de caricatură şi de artă culinară, programe artistice oferite de artiştii de la Teatrului Muzical, Teatrul Gulliver, „Danubian Brass Band”, Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”, Corala „Allegria”, „School of Dance” şi „Fantezia”.

O sută de porţii de ciorbă de peşte au fost împărţite enoriaşilor. La final, de la ora 18.00 până la 22.30, un „concert surpriză în aer liber”.

Factura

În Duminica Floriilor, scrumbiile au sfârâit pe grătar la preţul de anul trecut, 10 lei scrumbia, 1 leu lămâia. Festivalul Scrumbiei a costat, conform devizului general semnat de managerul Florin Melinte, 44.949 de lei, rest 51 de lei! Adică 10.600 de euro, la cursul de miercuri, de 4,23 de lei un euro.

Grosul banilor, 41.012 lei, adică peste 9.600 de euro s-au dus pentru concertul stradal – Anda Adam, DJ Razz şi Conect R, foc de artificii, lumini scenă, prezentator, sonorizare, furnizor fiind SC Prim Plan SRL. Restul cheltuielilor au vizat concertul de revistă şi program cafe concert susţinut de Muzical.

383 de lei a costat transportul recuzitei, decorurilor şi instrumentelor de la Muzical pe Faleză de către SC Krisman Trans SRL. Transportul salariaţilor de la revistă şi balet, asigurat de Dumony, a preţuit 354 de lei. Alte 2.300 de lei au fost necesare pentru închirierea aparaturii de sunet şi instrumente.

900 de lei s-au dus la firma Milcomtex pe o mie de baloane şi bandă de legat cadouri! Bizar este faptul că pe factura Milcomtex scrie că baloanele şi banda costă 1.400 de lei! Încurcate-s căile economiei!

Câţi euro costă o căzătură în fund?

Dacă ne luăm după Adriana Bahmuţeanu, Anda Adam nu vine la o emisiune tv fără 500 de euro! Festivalul însă nu se compară cu o apariţie la televizor.

Cert este că Anda Adam (FOTO) a plecat de la Scrumbie cu o amintire mai puţin plăcută: în timpul dansului, solistei i s-a prins tocul între scândurile scenei şi a aterizat ghemuită într-o mână, ca să nu ajungă în fund. Un dansator a ajutat-o să revină la poziţia bipedă.

Artista a oprit piesa „Selecta” şi şi-a avertizat şi dansatoarele că pe scenă sunt capcane: „Stop, opriţi piesa că nu mă înţeleg cu oamenii şi era să-mi rup şi gâtul! Cine-a pus capcane? Fiţi sinceri! Sunt multe capcane. Avem nişte găuri între scânduri şi ne tot intră tocul”, a spus Anda Adam, după care şi-a continuat show-ul.

Gălăţenii au fost însă încântaţi de piesele cu care i-a răsfăţat artista: „Love On You”, „Selecta” şi îndrăzneaţa „Punani”.

Imaginile cu Anda Adam au făcut turul televiziunilor şi ziarelor de scandal, dar nu au fost pomenite şi pe blogul vedetei unde concertul este descris la superlativ. „Un public minunat şi o atmosferă explozivă”.

Citit 1254 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.