Ţărăniştii gălăţeni reacţionează la „cazul Cogealac”:

Ţărăniştii gălăţeni reacţionează la „cazul Cogealac”:
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În calitate de vicepreşedinte la nivel naţional, liderul PNŢCD Galaţi, Marian Popa (FOTO), se va afla, astăzi, la Bucureşti, unde va participa la Biroul Naţional de Conducere (BNC) al partidului, în care se va discuta situaţia de la Cogealac, unde primarul Cati Hristu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după incidentele de la parcul eolian CEZ.

Marian Popa spune că din partea ţărăniştilor gălăţeni are mandat să ceară formularea de plângeri penale împotriva premierului Emil Boc şi a ministrului Vasile Blaga, dar şi pichetarea sediului Guvernului, acţiune în cadrul căreia ţărăniştii să ceară demisia guvernanţilor.

„Voi merge cu mandat de la Biroul Judeţean PNŢCD Galaţi şi voi cere să facem plângere penală domnului Boc şi domnului Blaga pentru presiuni politice. Termenul este blând pentru că în Codul penal există altă încadrare, dar aştept BNC pentru a ne formula capetele de acuzare”.

„Voi propune să facem demersurile legale pentru a ne instala un cort în faţa guvernului, pentru a-i cere demisia. Acest guvern corupt şi incompetent trebuie să plece, să ne lase în pace, să se declanşeze alegeri anticipate, pentru că nu cred că celelalte partide vor dori să intre la guvernare. Nu se mai poate merge mai departe cu acest guvern”, a declarat Popa.

Popa a afirmat că primarul din Cogealac este nevinovat, de aceea ţărăniştii au hotărât să facă o şedinţă extraordinară a BNC, deşi, în cadrul Congresului extraordinar PNŢCD din 17 iulie, s-a hotărât ca primul BNC să se desfăşoare abia în ultima decadă a lunii august.

„Trăim într-un stat poliţienesc în care corupţia guvernului actual îşi spune cuvântul. Românii trebuie să ştie că oamenii care respectă legea sunt arestaţi. Domnul Pavelescu [Aurelian, liderul PNŢCD] se află la Constanţa, apărându-l în instanţă şi făcând recurs la mandatul de arestare de 29 de zile”, a încheiat Marian Popa.

Citit 1385 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.