Se caută constructor pentru aleile din Cimitirul „Eternitatea”
Foto: Anca Melinte

Se caută constructor pentru aleile din Cimitirul „Eternitatea”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Modernizarea aleilor pietonale și carosabile, realizarea unei platforme pentru colectarea deșeurilor, refacerea rețelelor de apă și canalizare, sistem de iluminat și sistem de supraveghere video, în Cimitirul Eternitatea. Toate acestea fac obiectul unei licitații lansate de Primăria municipiului Galați.

Gălăţenii se plâng adesea că găsesc gunoaie pe mormintele celor dragi, între morminte, pe alei ori de-a lungul gardului cimitirului. De asemenea, unele alei sunt atât de degradate, încât spun că le „sare” din sicriu bietul defunct, de atâta zdruncin. Toate aceste neajunsuri ar putea fi remediate în viitorul nu foarte îndepărtat.

Primăria municipiului Galați a lansat în achiziție publică proiectul „Modernizare Cimitir Eternitatea - etapa I – rețele edilitare proiectare și execuție", cu o valoare totală estimată de 11.017.807 de lei fără TVA, cu finanțare de la bugetul local. Ofertele sunt așteptate până pe 21 noiembrie 2022, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preț”. La solicitarea noastră, Primăria ne-a comunicat că proiectul are în vedere modernizarea aleilor pietonale și carosabile, realizarea unei platforme pentru colectarea deșeurilor, refacerea rețelelor de apă și canalizare, sistem de iluminat și sistem de supraveghere video.

Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de două luni de la data încheierii contractului. Termenul de execuție a lucrărilor este de zece luni de la data predării amplasamentului, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni.

Totul însă depinde de cât de repede va fi atribuit contractul.

 

 

Citit 2135 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 14:03

3 comentarii

 • postat de Baboi Laurențiu
  Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022 07:45
  86.124.200.***
  Bună ziua. Un articol bun, la obiect dar care e valabil pentru toate cimitirele, toate ar trebuii refăcute ca infrastructura. Aș dori dacă se poate sa faceți un articol despre starea e degradare în care este lăsată capela cimitirului Sf Lazăr, închisă de peste 4 ani. Solicitările către Primărie fără nici un rezultat. Cei cu decese din parohia Sf. Brancoveni sunt nevoiți sa caute loc la celelalte capele din bisericile învecinate. Așteptăm ajutorul dvs. Mulțumesc
  0
  9
  Raportează
 • postat de Adina
  Miercuri, 02 Noiembrie 2022 09:27
  86.124.203.***
  Sa mai caute dul Primar si director oameni care beneficiaza de ajutor social sa stranga muntii de gunoaie din cimitir de pe la periferie.Eu am langa mormantul meu mormane de gunoaie si nimeni nu le vede.Pe cand se strang si pe astea?
  0
  19
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Marți, 01 Noiembrie 2022 15:15
  5.13.201.***
  Lemacons si Tancrad sunt cele mai binemeritate/indreptatite firme sa execute aceste lucrari de mare importanta pentru primarul Pucheanu, daca tot a decis ca obiectiv sa devina OBIECTIV TURISTIC de mare importanta pentru Primaria municipiului Galati.
  8
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.