Mică rectificare bugetară la CJ

Mică rectificare bugetară la CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nici nu intră, nici nu iese… * Ajutor pentru Şendreni *

Şedinţa Consiliului Judeţului de astăzi are pe ordinea de zi şi  rectificarea bugetului Consiliului Judeţului Galaţi, pe anul 2010. Din păcate, nu este vorba despre noi bănuţi daţi de Guvern, ci de chivernisirea banului în interiorul CJ. Măcar… nu este o rectificare bugetară negativă!

„Este o rectificare internă, fără a  primi venituri din altă parte, fără a mări cheltuielile”, ne-a lămurit ec. dr.  Lucean Mihalcea, director executiv al Direcţia Economie şi Finanţe.

S-au făcut unele  economii, s-au primit deconturi la cofinanţările pe care CJ le-a făcut etc. „Este de fapt o reaşezare a bugetului” – a conchis ec. Lucean Mihalcea.  Valoarea bugetului rămâne la 19,8 milioane lei.

„Doamne, nu-mi da, dar măcar nu-mi lua – spune o vorbă veche”, declară cu un optimism măsurat specialistul.

Ce fonduri se dau azi

Tot astăzi, va fi votată repartizarea cotei de 20 la sută din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 22 la sută din sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, în vederea susţinerii programelor de dezvoltare localã şi pentru  proiecte  de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Sumele se întorc la judeţ din „dările” strânse de aici.

Tot azi, va fi votată alocarea sumei de 113.000 lei din fondul de rezervă al Consiliului Judeţului către Consiliului Local al comunei Şendreni, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din luna iulie 2010 (FOTO).

Foto arhivă: Bogdan Codrescu

Citit 647 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.