„Trafic” cu terenuri pentru un bazin de înot la Baza „Siderurgistul”

„Trafic” cu terenuri pentru un bazin de înot la Baza „Siderurgistul”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pentru construcția unui bazin de înot didactic și de agrement la Baza Sportivă "Siderurgistul", Primăria Galați trebuie să predea terenul pe care se va realiza investiția către Ministerul Dezvoltării, Compania Națională de Investiții (CNI). Terenul cu pricina este însă amplasat cadastral pe un număr de patru cărți funciare, situație care nu putea fi remediată decât prin decizia aleșilor locali. Convocați, vineri, 11 noiembrie, în ședință extraordinară, aleșii au aprobat patru proiecte de hotărâre privind dezmembrarea mai multor loturi de teren pe strada Cloșca nr. 6.

"Realizarea unui bazin de înot este un obiectiv dorit de gălățeni. Am făcut deja demersuri importante pentru construirea bazinului prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, iar în urmă cu puțin timp, în ședința Consiliului Local, s-au aprobat proiectele necesare privind statutul terenului pe care va fi realizat, la Baza Sportivă «Siderurgistul»", a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În documentația proiectelor se arată că municipalitatea își dorește realizarea unui bazin de înot, obiectiv inclus pe lista-sinteză a CNI. Pentru punerea în operă a investiției, se impune predarea terenului către CNI, numai că suprafața cu pricina este amplasată cadastral pe un număr de patru cărți funciare. "Prin două adrese, Serviciul Investiții solicită, în regim de urgență, demararea procedurilor necesare obținerii unei singure cărți funciare pentru terenul pe care urmează a se realiza investiția «Bazin de înot didactic și de agrement». Necesitatea existenței unei singure cărți funciare, care să ateste dreptul de proprietate publică a municipiului Galați, determină realizarea a patru documentații cadastrale de dezmembrare, urmate de o documentație de alipire", li s-a explicat aleșilor. Dezmembrările de teren au fost aprobate, urmează restul pașilor legali.

Citit 3328 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2022 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.