CJ, ca agenţie de turism!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De la Muzeul de Artă la Mânjina, de la Ţinc la casa Bengescu *

În sfârşit, cineva se va ocupa de integrarea într-un singur circuit a mai multor obiective turistice – culturale şi de agrement, asumându-şi practic rolul unei agenţii de promovare turistică şi de organizarea unor excursii „legate”!

Consiliul Judeţului şi-a asumat, în ultima sa şedinţă, obligaţiile care îi revin pentru depunerea, la o licitaţie de proiecte cu finanţare europeană, a  proiectului „Circuit Turistic Muzeal în judeţul Galaţi“. CJ, care se laudă cu câştigarea tuturor proiectelor cu finanţare europeană la care a candidat,  va fi beneficiar şi cofinanţator al proiectului.  

Deci, accesul la cultură va fi sprijinit, prin organizarea unui circuit turistic, care să cuprindă:  vizitarea Muzeului de Artă Vizuală, Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Muzeului Satului Galaţi şi Muzeului de Istorie, precum şi a ansamblurilor  memoriale:  „Casa Memorială Costachi Negri” de la Mânjina,  Casa „Hortensia Papadat-Bengescu” din Iveşti,  „Casa Rurală Ion Avram-Dunăreanu” din Suhurlui,  Muzeul „Casa Colecţiilor” – fosta Farmacie Ţinc,  Muzeul „Casa Cuza Vodă”.

Se încearcă astfel, printre altele, „valorificarea durabilă a patrimoniului cultural şi istoric al judeţului Galaţi cu impact la nivel naţional”. Prin proiect, ar urma să fie organizată „Luna muzeelor gălăţene”, Tabăra de creaţie „ALTFEL”, o caravană naţională de promovare, participarea la Târgul Naţional de Turism etc.

Valoarea totală a proiectului este de 890.568 lei, din care cofinanţarea CJ, reprezintă 2 la sută din totalul cheltuielilor eligibile.

Citit 556 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.