Revolta deputatului PDL Mihai Boldea: „Sunt promovaţi incompetenţii”

Revolta deputatului PDL Mihai Boldea: „Sunt promovaţi incompetenţii”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PDL este în derivă totală, spune deputatul gălăţean * ”Liderii partidului au pierdut contactul cu realitatea” * Funcţionează tot vechiul sistem: pile, cunoştinţe şi relaţii * „Am să stau în partid cât cred eu de cuviinţă” *

Pentru că tot mai intens circulă zvonuri că va pleca la PSD sau PC. deputatul PDL Mihail Boldea a fost de acord să ne răspundă la întrebări fără menajamente.

- Domnule deputat Mihail Boldea, aţi devenit incomod pentru PDL?

- Posibil. Eu am fost, aşa cum bine ştiţi, cel care nu a tăcut din gură în partid, care tot timpul a criticat şi a arătat că oamenii care sunt promovaţi – şi îl am în vedere pe dl senator Marius Necula şi nu numai pe el - sunt incapabili şi incompetenţi să crească partidul şi să facă o organizare obiectivă care să fie în interesul partidului şi al alegătorilor.

- Şi lucrurile acestea au deranjat…

- Absolut! La ora actuală există găşti, bisericuţe, biserici, mănăstiri în interiorul partidului, fiecare cu patriarhul ei, şi în aceste condiţii eu sunt în acea echipă interesată doar de alegători şi de partid. Problema mea este fastul că la nivel central şi local partidul este într-o derivă totală.

- Pe blogul dvs aţi amendat adesea Guvernul şi pe premierul Boc pentru fapte sau declaraţii. De ce aţi făcut-o?

- Vă dau cuvântul meu de onoare ca jurist, atâta neconstituţionalitate ca în cazul Guvernului Boc nu mi-a fost dat să văd! Legi, ordonanţe date după ureche, fără nici măcar un raţionament juridic. Numai astăzi am descoperit întâmplător o aberaţie că medicii, avocaţii, notarii, executorii judecătoreşti, în general cei cu profesii liberale sunt obligaţi să plătească nişte contribuţii la şomaj şi pensie. Nu o voi face, aştept să mă sancţioneze ca să atac la Curtea Constituţională această modificare adusă legii.

Un alt exemplu de neconstituţionalitate este la despăgubirea foştilor deţinuţi politici, iniţiativă susţinută de mine. S-a dat o ordonanţă de urgenţă care limitează plafonul la 10.000 de euro. Şi deja e la Curtea Constituţională şi va fi declarată neconstituţională.

Politic, s-a pierdut şansa avută, PDL a ajuns la un faimos 10 la sută (NR: în sondaje). Eu văd în teritoriu atitudinea oamenilor! Dacă partidul la Bucureşti merge prost, la nivel local sunt promovaţi toţi incompetenţii, ei bine, eu am intrat în politică şi am candidat tocmai ca să pot să fac ceva, să schimb lucrurile.

Constat că funcţionează tot vechiul sistem: pile, cunoştinţe şi relaţii. Sunt prieten cu şeful, promovez. Nu sunt prieten cu vreun ministru, nu am şansă. Oameni tehnocraţi, superprofesionişti nu sunt promovaţi pentru că nu sunt în gaşcă!

- E adevărat ce se spune, că veţi pleca la PSD sau la PC?

- Eu nu susţin tabăra PSD, nici tabăra PNL, am ajuns să îmi susţin propriul ideal. Eu am făcut treabă în colegiul meu, Colegiul nr. 9, am făcut treabă, i-am ajutat pe oameni, i-am sprijinit. Colegiul meu şi-a schimbat faţa, e mai curat, mai civilizat, mai sigur, că s-a redus infracţionalitatea. Dacă nu se schimbă la nivel central, la nivel local ceva, mă voi duce independent!

- Prin schimbarea fratelui dumneavoastră, Valentin Boldea, de la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică vi s-a plătit o poliţă?

- Mă bucur că a fost schimbat, ca să nu mi se mai reproşeze că eu l-am promovat. Dacă îi analizaţi activitatea veţi vedea că a făcut multe, dovedind, în ciuda lipsei de experienţă, calităţi de bun manager. Nu alerg după ciolan, nici după neamurile sau familia mea. A fost singurul om pe care l-am susţinut în cadrul organizaţiei de partid, fiindcă e profesionist. A plecat pentru că a fost dorinţa lor să-şi promoveze un alt incompetent.  

- Voalat, liderul PDL Galaţi, Mircea Toader, v-a arătat uşa partidului. Cum comentaţi?

- Poate să-mi arate şi uşa şi geamul fiindcă oricum decizia îmi aparţine. Dar cât timp nu îmi manifest intenţia de a-mi da demisia, o să spun din interiorul partidului tot ce am de spus în vederea respectării obiectivităţii. În momentul de faţă, unii din cei care se consideră liderii partidului au trădat încrederea alegătorilor care au votat în 2008 şi 2009 atât partidul cât şi pe Traian Băsescu.

Eu îi voi susţine pe aceşti oameni care practic au fost trădaţi; dacă dânşii sunt nemulţumiţi de activitatea mea, să mă excludă, dacă nu, am să stau în partid până când am să cred eu de cuviinţă. Când voi crede că partidul e pierdut din toate punctele de vedere, atunci am să plec.

Din 1 septembrie reîncep alegerile în interiorul organizaţiilor judeţene. Oricum startul este pierdut pentru Galaţi, dar eu sper să se realizeze nişte schimbări care să aducă o oază de lumină şi la Galaţi.

Suntem o mână de oameni care am muncit în alegeri: Doru Resmeriţă, Radu Gheorghe, Ion Dumitru, Titi Dumitriu, Liviu Grădinaru, care am tras pentru partid şi am muncit pentru Traian Băsescu pe banii personali, nu pe banii partidului sau ai prietenilor. Şi acum suntem marginalizaţi.

Asta e viaţa, eu nu am nicio problemă, mi-am făcut calculele politice, am câştigat toate alegerile de la europarlamentare până la prezidenţiale la mine în colegiu şi dacă voi candida independent am o situaţie mult mai uşoară decât dacă aş candida pe listele unui partid.

Liderii partidului nu conştientizează că suntem aleşi uninominal. Nu am cerut bani, afaceri, nu a ieşit vreun scandal că am luat vreun contract, că am trucat licitaţii sau am făcut intervenţii. Nu vreau să fiu tratat la grămadă! Vreau să fiu tratat cum se cuvine, potrivit legii.

Liderii partidului au pierdut contactul cu realitatea şi au rămas în urmă exact cu această realitate legislativă: suntem aleşi uninominal! M-a pus partidul să candidez într-un colegiu să pierd, şi eu am câştigat că aşa a vrut Dumnezeu, nu pentru că am fost bun, dar de atunci s-au schimbat substanţial lucrurile.

Citit 3153 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 12:22