Cine va păpa banii de corn şi lapte?

Cine va păpa banii de corn şi lapte?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Merele se „coc” abia înspre luna noiembrie *

Având în vedere că este an de criză, câştigarea licitaţiei pentru livrarea de corn şi lapte în şcoli va fi ceva mai mult decât mană cerească pentru firma respectivă, care-şi asigură astfel un an de supravieţuire pe banii siguri ai statului.

Astăzi, la Consiliul Judeţului va avea loc licitaţia pentru Programul „Lapte şi corn”, care vizează peste 60.000 de preşcolari şi şcolari din judeţul Galaţi.

De la noua directoare a  Direcţiei Tehnice din cadrul CJ, Paula Simion, am aflat că abia astăzi se va afla şi care sunt firmele care s-au înscris la licitaţie. Până miercuri la ora 10 se depun ofertele. La 11 va avea loc deschiderea ofertelor şi licitaţia.

Aceasta ne-a mai declarat că pentru Programul „Fructe în şcoli” nu s-a stabilit încă nimic, deoarece nu s-au primit detalii de la Ministerul Agriculturii.

„Există însă suficient timp pentru organizarea licitaţiei pentru fructe, întrucât programul se derulează în şcoli începând cu data de 1 noiembrie, nu de pe 13 septembrie, cum se întâmplă cu laptele şi cornul”, mai spune Paula Simion.

„Dacă fructele vor fi bine spălate, nu vor fi probleme”

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă susţine că va participa personal la licitaţie, mai ales că are cunoştinţe în domeniul industriei alimentare:

„Va fi o problemă în ceea ce priveşte preţul. Cu siguranţă nu se mai poate licita la preţul de anul trecut, pentru că şi produsele de panificaţie şi laptele vor avea costuri şi mai mari”.

Acesta mai speră că nu va fi afectat procesul de învăţământ din cauza combinaţiei lapte şi mere.

„Dacă se vor respecta condiţiile tehnice şi fructele vor fi spălate foarte bine, nu se va întâmpla nimic. Problemele digestive apar în momentul în care fructele conţin microbi, pentru că laptele este un mediu de cultură foarte bun”, spune inspectorul general.

Deşi se vorbeşte de mai bine de doi ani de Programul „Fructe în şcoli”, el a primit finanţare abia anul acesta, în proporţie de 30 la sută de la Guvern şi restul de 70 la sută din fondurile Uniunii Europene.   

Citit 701 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.