Studiile drumului TransRegio Galați - Călărași vor dura şapte luni

Studiile drumului TransRegio Galați - Călărași vor dura şapte luni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Joi, 16 februarie, la sediul Consiliului Județean (CJ) Ialomița, a fost semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate (SF) pentru drumul de mare viteză TransRegio pe ruta Galați - Brăila - Slobozia - Drajna - Autostrada A2 - Chiciu (Călărași), pe hartă aproximativ 185 de kilometri.

Conform Master Planului de Transport al României, lungimea estimată a drumului este de doar aproximativ 150 de kilometri, însă lungimea exactă va fi stabilită după finalizarea studiului de fezabilitate și a expertizelor necesare, când vom afla și alternativele de traseu sau unde se poate extinde la patru benzi ruta actuală către A2, a menționat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Acesta a adăugat că "practic, după finalizarea marilor proiecte de infrastructură din regiune, inclusiv Centura Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați - Brăila, Vama Giurgiulești, de la granița cu Republica Moldova, va fi conectată rutier cu podul de peste Dunăre, Autostrada Soarelui și Portul Chiciu, punct de trecere a frontierei către Bulgaria".

Termenul de execuție al acestui SF este de șapte luni, iar investiția de infrastructură rutieră propriu-zisă ar urma să beneficieze de finanțare prin noul Program Operațional de Transport, cu fonduri europene ce totalizează, la nivel național, 9,62 miliarde de euro. Reamintim faptul că licitația pentru studii și expertize a fost câștigată de către asocierea East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL, iar valoarea contractului este de 17.064.028 de lei (fără TVA). În total, 15 firme, inclusiv subcontractori, printre care și Oficiul Județean pentru Studii Pedologice și Agrochimice din Galați, vor lucra la acest studiu de fezabilitate.

Citit 1481 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2023 09:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.