UPDATE. Contract atribuit pentru salvarea Casei „Simion Gheorghiu”

UPDATE. Contract atribuit pentru salvarea Casei „Simion Gheorghiu”
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Asocierea Rovis Lider SRL - Servland SRL - Atu Consulting SRL va salva și pune în valoare Casa "Simion Gheorghiu", monumentul de patrimoniu ruinat de pe strada Domnească nr. 24. Potrivit Primăriei Galați, valoarea contractului atribuit este de 17.837.082 de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 24 luni, dintre care patru luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuția lucrărilor.

Singura clădire de patrimoniu reprezentativă pentru felul în care arăta centrul oraşului Galaţi în perioada interbelică este Casa "Simion Gheorghiu", edificată într-un stil neoromânesc modern, de început de secol XX. Rămasă printr-o minune încă în picioare, deși se deteriorează constant din cauza lipsei parţiale a acoperişului, a infiltrării apei în fundaţia clădirii, zidul estic având porţiuni prăbuşite, construcția edificată în perioada 1923-1925 are șansa de a renaște din ruină și mizerie.

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", pentru proiectul "Renovare integrată - Reabilitare imobil strada Domnească nr. 24 - proiectare și execuție", Primăria Galați a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost atribuit de municipalitate singurului ofertant înscris la licitație - asocierea Rovis Lider SRL - Servland SRL - Atu Consulting SRL.

Conform proiectului, vor fi consolidate și restaurate fațadele care se păstrează, dinspre strada Domnească și strada Gamulea. O nouă construcție va fi ridicată în spatele faţadelor păstrate, subordonându-se acestora, respectând caracteristicile volumetrice generale ale imobilului existent, dar fără a copia stilul arhitectural. Proiectul mai cuprinde: realizarea finisajelor interioare și exterioare; termoizolații la pereți și acoperiș; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; realizarea racordului/ branșamentului, a instalațiilor interioare și exterioare de apă-canal, electrice, gaze; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilități; echipamente antiefracție; mobilier; realizarea căilor de acces și pietonale; amenajarea și împrejmuirea terenului.

 

Citit 2234 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2023 04:02

5 comentarii

  • postat de paloma
    Miercuri, 01 Martie 2023 00:51
    5.13.144.***
    Sa nu fim carcotasi..."Un lucru inceput este pe jumatate terminat !"
    Important este ca nu s-a demolat !!! Ceva, ceva tre' sa faca !!!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 28 Februarie 2023 23:50
    5.13.195.***
    CE ar fi daca se depaseste termenul... sa aibe penalizari de 1000E PE ZI! In Belgia asa este... daca lucrezi pentru STAT... si ai intarziat nejustificat termenul... FIECARE firma implicata: electricieni, HAVEC (ventilatie si AC), zidari, pavaje etc. FIECARE PLATESC 2500E\ZI PENA:LITATI!
    0
    0
  • postat de George
    Marți, 28 Februarie 2023 23:23
    82.176.202.***
    "Conform proiectului, vor fi consolidate și restaurate fațadele care se păstrează, dinspre strada Domnească și strada Gamulea. O nouă construcție va fi ridicată în spatele faţadelor păstrate, subordonându-se acestora, respectând caracteristicile volumetrice generale ale imobilului existent, dar fără
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Marți, 28 Februarie 2023 15:08
    5.13.172.***
    Servland SRL si Moviland Met SRL SUNT RUDE ? Daca da sigur plimba acelasi personal productiv.
    0
    0
  • postat de ADYtza 74
    Luni, 27 Februarie 2023 16:10
    86.124.200.***
    Sa tinem minte aceste date."17.837.082 de lei fără TVA, iar durata este de 24 luni (patru luni pentru proiectare și 20 luni pentru execuția lucrărilor)." Hai ca sare sigur de 30 milioane cu tva si trece si de 39 de luni ,parerea mea.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.