Aleşii locali din Scânteieşti au blocat şedinţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Primarul Ghiorghe Bute vrea să dizolve Consiliul Local Scânteieşti”, acuză liberalul Ciprian Ilie * „Modalitatea de derulare a şedinţelor, votul, nu sunt atributul meu ”, se apără primarul Bute *

Fostul viceprimar al comunei Scânteieşti, liberalul Ciprian Ilie, îl acuză pe primarul PSD Ghiorghe Bute că vrea să desfiinţeze forul legislativ al localităţii. Cert este că aleşii locali se comportă din ce în ce mai… surprinzător.

La şedinţa de ieri, majoritatea consilierilor a pus punct şedinţei înainte de a începe: s-au abţinut de la votul ordinii de zi şi astfel, rămasă fără obiect, şedinţa s-a încheiat fără ca aleşii să fi luat vreo decizie. Liberalul Ilie a pierdut astfel şansa de a reveni în funcţia de viceprimar, pe ordinea de zi figurând revocarea schimbării sale din funcţie.

Mai grav este că de aproape două luni consiliul funcţionează cu două persoane care nu mai au dreptul să fie consilieri deoarece au fost date afară din partidul care le-a promovat - PC. Ciprian Ilie susţine că primarul Bute nu vrea nici în ruptul capului să renunţe la ei deoarece ar putea pierde majoritatea în consiliu.

Atitudine şocantă

Potrivit consilierului local PNL Ciprian Ilie, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de ieri se aflau două proiecte privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier pentru cele două persoane excluse din PC pe 7 iulie, dar care, în toată această perioadă, au continuat să participe la dezbaterile CL şi să voteze.

Un al treilea punct viza constatarea încetării de drept a mandatului unui consilier PSD ca urmare a demisiei pe care şi-a dat-o în 26 august, dar care în tot acest răstimp a activat în continuare ca ales local. Ultimul punct de pe ordinea de zi viza revocarea hotărârii privind schimbarea din funcţie a viceprimarului Ciprian Ilie, hotărâre care, potrivit adresei prefectului, nu întruneşte condiţiile de legalitate.

„Cei trei aleşi PSD împreună cu cel demisionar, alesul PRM şi cei doi excluşi din PC s-au abţinut la votul ordinii de zi, apoi au părăsit şedinţa. Scopul major al lui Bute este ca acest CL să fie dizolvat înainte de terminarea mandatului legal, singura modalitate fiind neluarea niciunei hotărâri în trei şedinţe ordinare consecutive (două deja au trecut şi nu s-a adoptat nicio hotărâre).

Din momentul dizolvării şi până la organizarea noilor alegeri anticipate, primarul preia toate atribuţiile CL şi poate face tot ce doreşte cu privire la comandarea şi cheltuirea banilor publici. Până la dizolvarea CL, dl Bute convoacă şedinţe extraordinare din trei în trei zile ca să iasă acele hotărâri din care îşi face jocurile”, afirmă liberalul Ciprian Ilie.

Şedinţa a fost statutară

Primarul PSD Ghiorghe Bute susţine că şedinţa a fost statutară şi că nu e treaba lui cum se manifestă aleşii. Recunoaşte însă că o asemenea atitudine nu a mai întâlnit de când e primar:

„Nu a părăsit nimeni şedinţa. A avut loc şedinţa ordinară, ea a fost statutară, s-a supus la vot, din păcate nu a trecut ordinea de zi. Nefiind ordine de zi, s-a terminat şedinţa. Nu s-au abţinut de la vot doar consilierii PSD, ci mai mulţi, 7-8, nu ştiu câţi, că nu e treaba mea, e a secretarului”.

„Eu am convocat consiliul, am propus ordinea de zi. Modalitatea de derulare, votul nu mai sunt atributul primarului. Eu nu pot decât să aştept să văd ce se întâmplă cu consilierii, ei sunt cei care iau decizia. Orice administraţie publică va avea în permanenţă un consiliu local”, ne-a declarat primarul Bute. Cert este că joi este convocată o nouă şedinţă extraordinară la Scânteieşti.

Citit 710 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.