Cereri de finanțare pentru asfaltări şi rețele de apă în municipiul Galaţi

Cereri de finanțare pentru asfaltări şi rețele de apă în municipiul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Convocați în ședință extraordinară, aleșii locali au fost de acord ca Primăria Galați să depună cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" pentru o serie de lucrări la infrastructura de apă și rutieră.

Primul obiectiv de pe listă este "Reabilitare rețea de apă strada Domnească, tronson Eroilor - Gării", a cărui valoare totală se ridică la peste 1,99 milioane de lei cu TVA, din care suma solicitată de la bugetul de stat este de 1,98 milioane de lei cu TVA.

Pentru reabilitarea conductelor de apă potabilă de pe strada Domnească, tronson Gării - Basarabiei, și de pe strada Gării, tronson Domnească - Al.I. Cuza/Mihai Bravu, valoarea totală a investiției a fost calculată la 913.252 de lei cu TVA, din care suma solicitată de la bugetul naţional este de 894.230 de lei cu TVA.

Peste 9,5 milioane de lei solicită autoritățile pentru obiectivul de investiții "Reabilitare conductă de apă bulevardul Marea Unire", în condițiile în care valoarea totală depășește 9,96 milioane de lei cu TVA.

Cea mai consistentă dintre investițiile pentru care se solicită finanțare prin "Anghel Saligny" vizează modernizarea unor străzi fără asfalt - 15,37 milioane de lei cu TVA, din care finanțarea ar acoperi 15,08 milioane de lei. Este vorba despre: strada Prundului (între Lozoveni și Traian), strada Dochiei, strada Căpitan Vasile Panu, strada Libertății (între Movilei și Basarabiei și, respectiv, între Basarabiei și Stelei), aleea Albinei, strada 13 Decembrie, strada Feroviarilor (între 9 Mai și Tecuci), strada Elena Doamna, strada Lozoveni, strada Serei (între Traian și Poșta Veche), strada Nicolae Alexandrescu (între Serei și Movilei) și strada Zânelor.

Citit 2001 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2023 16:05

4 comentarii

  • postat de MM
    Joi, 13 Aprilie 2023 11:31
    5.13.226.***
    Nea primare, te-ntreb!?
    Pt aceasta suma de 9,5 milioane de lei solicită, sunt prvazute si suplimentarile de fonduri in cazul in care mai trebuiesc bani pt a termina lucarile de reabilitare si modernizare?
    Am pus aceasta intrebare, deoarece se stie destul de bine ca nu a fost lucrare de reabilitare si modernizare fara sa nu se suplimenteze fondurile, cu mult peste suma prevazuta in contract, iar timpii de executie prelungiti dupa cum si cat, vor muschii firmelor de casa ai administratiei.
    0
    0
  • postat de ADYtza 74
    Joi, 13 Aprilie 2023 09:02
    86.124.203.***
    Se lucreaza pe Eroilor - Domneasca (ca in poza} unde va veni mega parcarea lu' primar. Deci fonduri in plus pentru devieri de tevi.
    0
    0
  • postat de Adrian
    Joi, 13 Aprilie 2023 02:00
    89.39.81.***
    Am crezut ca vor sa termine de asfaltat centura
    0
    0
  • postat de Prometeus
    Miercuri, 12 Aprilie 2023 19:14
    95.76.59.***
    Promisiuni electorale gen pod, tunel, aeroport.
    Nu faci in doua mandate, dar faci in ultimul an cand mai speri sa pacalesti prostii lipitori de afise angajati la adp sau ecosal.
    Nu toti directori, ca nu erau posturi decat 6 cel mult 10 cu cei care nu semneaza condica. Doar salariiile. In rest angajati ca blocatori de roti si taxatori intrare la talcioc sau parcarile (inclusiv cele cu parcometre)!
    Pentru ca putem! Zice unii fara frica de dna DNA!
    Pastem fericiti! Desi unul spunea pe o retea cunoscuta de socializare ca "numai prostii e fericiti"!
    Pamflet cu vagi legaturi cu realitatea din alte tari!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.