Primăria le cere voie aleșilor să-și ia din nou avocați

Primăria le cere voie aleșilor să-și ia din nou avocați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria Galați își dorește avocați specializați, cu experiență profesională în diverse domenii ale dreptului, precum și din punct de vedere procedural, care să apere interesele orașului în instanță.

În acest scop, achiziționarea serviciilor de asistență și reprezentare juridică va fi supusă aprobării consilierilor locali. Dacă aleșii vor fi de acord, primarul va fi mandatat să elaboreze o procedură operațională privind aceste servicii și va fi împuternicit să semneze contractele având ca obiect asistența și reprezentarea juridică a municipiului.

În documentația proiectului de hotărâre se arată că activitatea Serviciului Juridic și Legalitate din cadrul Primăriei este complexă și variată. Acest serviciu acordă consultanță juridică tuturor direcțiilor din cadrul Primăriei, participă la procedurile de achiziții și nu numai, răspunde din punct de vedere juridic în echipele de implementare a proiectelor etc.

Având în vedere numărul mare de litigii în care municipalitatea este implicată, termenele aferente și diversitatea dosarelor - urbanism, administrarea patrimoniului, litigii de muncă, control și audit financiar, fiscal - este necesar ca interesele municipiului să fie apărate de avocați specializați, subliniază Primăria.

Trebuie precizat că Primăria Galați este reprezentată în instanță de case de avocatură încă din mandatul fostului primar Marius Stan.

Citit 1362 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 16:22

4 comentarii

  • postat de Gică Contra
    Vineri, 28 Aprilie 2023 16:18
    95.77.96.***
    @Gigel, juristii nu sunt avocati. Nu au dreptul sa reprezinte primaria la Judecatorie.
    0
    0
  • postat de NicuL
    Vineri, 28 Aprilie 2023 04:51
    84.69.94.***
    Da da, pentru cazuri de genul femeii de "35" de ani lovita de o pancarda a primariei smulsa de vant.
    Si tot asa...
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Joi, 27 Aprilie 2023 18:06
    5.13.138.***
    Pentru procesele pierdute cine a supostat sumele achitate ????? Bineinteles ca PLATITORII DE TAXE SI IMPOZITE, ca doar nu cei care au aprobat angajarile.
    0
    0
  • postat de Gigel
    Joi, 27 Aprilie 2023 11:15
    5.13.147.***
    Si juristii primariei pe ce iau banii in fiecare luna?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.