Încă un contract de 10 milioane de lei pentru renovarea sediului Poliţiei Locale

Încă un contract de 10 milioane de lei pentru renovarea sediului Poliţiei Locale
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În condiţiile în care două corpuri de clădire ale Poliţiei Locale beneficiază de o investiţie de peste 10,2 milioane de lei fără TVA, Primăria Galaţi caută proiectanţi şi constructori pentru o nouă lucrare, estimată la peste 10,6 milioane de lei fără TVA.

De această dată, este vorba despre consolidarea şi renovarea energetică a corpului C3, aparţinând tot Poliției Locale. Trebuie spus că, pentru ambele investiţii, administraţia locală a atras fonduri europene.

Potrivit datelor din portalul achiziţiilor publice, până pe 29 mai 2023, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă oferte în cadrul licitaţiei pentru "Renovarea integrată a imobilului din strada Traian nr. 254, Corp C3 (Poliţia Locală)". Concret, se caută proiectanţi şi constructori care să execute lucrările de consolidare, creștere a eficienței energetice, dar şi de amenajare a clădirii şi a exteriorului ei, inclusiv a aleilor auto şi a celor pietonale. Valoarea estimată a contractului se ridică la 10.630.890 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate-preţ". Termenul de realizare a investiţiei ar trebui să fie de 18 luni, din care trei pentru proiectare şi 15 pentru execuţie.

Proiect votat în martie, licitat în mai

Costurile renovării integrate de care va avea parte imobilul au fost aprobate recent, pe 16 martie 2023, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, convocată de îndată. În raportul de specialitate se arată că acest corp de clădire, cu parter şi un etaj, se află în patrimoniul municipiului Galaţi, spaţiul aflându-se în administrarea Poliţiei Locale.

"Imobilul este într-o stare avansată de degradare, nefiind consolidat, realizându-se doar lucrări de reparaţii curente. Tâmplăria exterioară este parţial din lemn cu geam simplu. Construcţia nu are toate categoriile de instalaţii impuse de normativele în vigoare: nu este dotată cu iluminat de siguranţă, nu este prevăzută cu hidranţi interiori şi exteriori, nu este racordată la niciun sistem de ventilaţie, nici dotată cu sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice pentru consum propriu", explică raportul de specialitate al hotărârii votate de aleşi.

Proiectul votat prevede atât consolidarea imobilului, cât şi lucrări de reabilitate termică, inclusiv, amenajări interioare şi exterioare. Mai sunt nominalizate între lucrări: refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare, realizarea unui sistem de detecție, semnalizare şi alarmare la incendiu, reţea de comunicații date-voce, rampe pentru persoanele cu dizabilități, iluminat exterior, amenajarea de alei auto şi alei pietonale pavate, inclusiv montarea de bănci şi coşuri de gunoi.

Pentru punerea în operă a investiţiei, Primăria a semnat, în noiembrie anul trecut, un contract de finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Conform datelor votate de aleşi, valoarea finanţării asigurate prin PNRR este de 9.460.222 de lei.

O altă investiţie ar trebui să fie gata

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", două dintre imobilele în care îşi desfăşoară activitatea poliţiştii locali beneficiază deja de lucrări de reabilitare şi eficientizare energetică, în cadrul unui proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. "Clădirile prezintă tencuieli degradate, urme de igrasie, au tâmplărie parţială PVC cu geam termopan, încălzirea şi apa caldă fiind asigurate de centrale termice. Consumul de energie termică ridicat, iar confortul termic scăzut afectează buna desfăşurare a activităţii", preciza Primăria, în documentaţia în care justifica necesitatea renovării.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor la corpurile C1 şi C2 a fost atribuit asocierii Rovis Lider (lider) - Arhidesign GS, în ianuarie anul trecut, cu 8.336.800 de lei fără TVA - "cel mai bun raport calitate-preţ", dar a ajuns, în urma anunțurilor de modificare, la o valoare de 10.208.356 de lei fără TVA.

Investiţia ar trebui să fie gata în decembrie 2023, conform datelor pe care Primăria ni le-a comunicat la începutul acestui an.

Citit 2099 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 07:34

6 comentarii

  • postat de eu
    Luni, 08 Mai 2023 14:15
    86.124.202.***
    Dezvoltarea comunității oferită de costică + pe se de ! Atât pot, atât fac ! Văruim sediul unei instituții cu atribuții care în cel mai bun caz dublează atribuțiile altor instituții. Carasului auriu i-am terminat de căptușit cu polistiren acvariul, tot pe bani europeni. În loc să facem ceva pentru a
    0
    0
  • postat de Zz
    Luni, 08 Mai 2023 13:41
    95.76.3.***
    INCA O AFACERE SI NU ACUM, ULTERIOR SE ACHITA SPAGILE CAND TREBUIESC PLATITE FACTURILE. DAR CINE SA VERIFICE????
    0
    0
  • postat de Haralambie
    Luni, 08 Mai 2023 11:47
    86.124.126.***
    Un router wifi pentru o conexiune internet mai puternica, trebuie neapărat inclusa in proiect, intreruperi enervante la Candy Crash se vor materializa in sporuri de stres la salarii.
    0
    0
  • postat de Traian
    Luni, 08 Mai 2023 11:33
    86.124.126.***
    5 sectii de Politie Locala + 1 sediu, idem si la Politia IPJ, te gândești daca Poliția exista pentru siguranța cetățenilor sau e o instituție birocratică cu "n" sedii și secții pentru ca să existe "n" sefi si adjuncți, chirii pentru spatii, contabile. Un calcul simplu pt Politia Romana- fiecare secț
    0
    0
  • postat de Ivan
    Luni, 08 Mai 2023 07:11
    82.79.117.***
    Banii sunt din incasari sau sunt din imprumuturi? Nu mai e "gaura" in buget?
    0
    0
  • postat de Ady
    Luni, 08 Mai 2023 07:06
    109.102.62.***
    Cat bani mai spalati, mai oamenilor? Chiar nu va e rusine absolut deloc?
    Parca era vorba sa se faca reduceri bugetare. Cum???
    Eu zic sa va mai mariti putin salariile si sa mai angajati niste tineri pensionari.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.