Clădire distrusă de o conductă spartă

Clădire distrusă de o conductă spartă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducta avariată de la Apă Canal a distrus strada şi a surpat pământul de sub corpul care aparţine Şcolii 15 * Directorul societăţii, Gelu Stan, susţine că asigurările vor suporta costurile despăgubirilor * În prezent se fac cercetări pentru a vedea dacă respectiva clădire va putea fi reconsolidată sau  trebuie demolată *

„Cu puţin timp în urmă s-au cheltuit fonduri PHARE pentru renovarea acestei clădiri în care funcţionau două clase. O avarie la o ţeavă de la Apă-Canal a determinat surparea străzii şi distrugerea clădirii. Sunt foarte supărată”.

„Având mai mult spaţiu, speram să nu mai facem cursuri până la şapte seara. Fiind vorba de un cartier cu probleme, în care s-au întâmplat multe, era bine ca fetele şi doamnele profesoare să nu mai umble noaptea pe străzile acestea”.

„Asta e. Au venit cei de la Apă - Canal, au închis apa care curgea prin conductă, acum nu mai curge. Dar paznicul şcolii spune că atunci când s-a spart conducta apa a ţâşnit ca un gheizer”, povesteşte necăjită directoarea Şcolii Nr. 15, Luminiţa Tcaciuc (FOTO 2).

Aceasta susţine că în prezent reprezentanţii Primăriei ţin sub observaţie corpul de clădire şi vor face studii amănunţite pentru a vedea dacă merită să fie recondiţionată sau dacă nu se mai poate face nimic şi va trebui demolată.

„Mă doare sufletul. Sper ca apa care a curs atâta vreme, să nu fi săpat vreo hrubă pe sub clădire. În acest caz, nu se va mai putea face nimic. Inspectorul general mi-a pus în vedere că voi fi responsabilă direct dacă se întâmplă ceva la un cutremur. Sper să se mai poată face ceva, să nu o demolăm”, mai spune directoarea.

„Societatea are asigurări”

Directorul de la   Apă–Canal, Gelu Stan, ne-a declarat că totul se datorează unui accident care nu a putut fi prevăzut:

„Conducta este foarte veche, din 1930. Necesita schimbată, din nefericire, lucrările ISPA n-au ajuns pe strada Alexandru Cernat înainte să se întâmple accidentul. Vom suporta costurile refacerii străzii şi a clădirii şcolii”.

„Societatea are asigurări pentru astfel de cazuri. Dacă asigurarea nu va fi suficientă, vom acoperi restul din fondurile societăţii”, ne asigură directorul de la Apă-Canal.

Clădirea este însă foarte deteriorată. Pe dinafară şi pe dinăuntru tencuiala a căzut până la cărămidă şi crăpături mari, de poţi băga mâna prin ele, se cască prin zid. Prima ploaie serioasă va fi decisivă. Atunci se va vedea dacă se mai poate recupera corpul de clădire sau va fi demolat.

Citit 857 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.