Contracte semnate pentru colectarea deșeurilor inerte

Contracte semnate pentru colectarea deșeurilor inerte
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Marți, 16 mai, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a semnat electronic contractele de finanțare pentru amenajarea celor șapte centre de colectare a deșeurilor inerte.

”Sunt ample investiții de mediu, pe care le vom realiza la Slobozia Conachi, Târgu Bujor, Valea Mărului, Umbrărești, Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni. În aceste centre, extrem de importante, dacă vrem să avem un mediu mai curat și ape mai puțin poluate, vor putea fi aduse, în mod voluntar, acele deșeuri care nu pot fi duse la pubele, de la molozul rezultat în urma demolărilor, la mobila uzată, sau electronicele vechi”, a explicat, pe pagina sa de Facebook, președintele CJ.

Acesta a menționat că alegerea localităților a avut la bază criteriul geografic al adresabilității, pentru a fi acoperit cât mai bine întreg județul. ”Am ținut cont și de faptul că la Valea Mărului a fost construit de la zero un depozit de deșeuri menajere, precum și o stație modernă de sortare, că la Târgu Bujor am amenajat o stație de transfer sau că la Tecuci, la doar câțiva kilometri de Umbrărești, construim în acest moment stații moderne pentru transferul și compostarea deșeurilor”, a adăugat Costel Fotea.

Valoarea acestor investiții este de aproximativ 32 de milioane de lei, aproximativ 6,5 milioane de euro, cu finanțare prin PNRR.

Citit 1000 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 11:35

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Marți, 16 Mai 2023 20:58
    89.137.225.***
    spalatorii de bani negri...vezi Napoli,Palermo,Marsilia....nu e gluma, cele mai "productive" sunt cele mici si multe si nebagate in seama....spre "binele poporului"....sau,cetatenilor(actualizat)
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.