Reabilitare consistentă a unei zone inter-blocuri, la Tecuci

Reabilitare consistentă a unei zone inter-blocuri, la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria municipiului Tecuci a atribuit, la mijlocul lunii mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a zonei inter-blocuri, cuprinsă între strada 1 Decembrie 1918 (zona blocurilor AG1 - AG5) și strada Vasile Alecsandri (bloc R), asocierii Brialbet SRL - Drum Design SRL, în parteneriat cu terțul Atria Concept SRL. Valoarea achiziției este de aproximativ 2,78 milioane de lei, exclusiv TVA, iar atribuirea a avut loc ca urmare a aplicării criteriului "cel mai bun raport calitate-preț", cu o pondere de doar 50% a componentei financiare. Totodată, durata minimă de garanție acceptată de municipalitatea tecuceană a fost stabilită la 36 de luni, informații afișate pe portalul e-licitatie.ro.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de sistematizare a arterelor de circulație, amenajarea parcărilor, trotuarelor și a spațiilor verzi, fără a fi neglijată centralizarea pantelor pentru dirijarea apelor pluviale. Este vorba despre o suprafață totală a străzilor pe care se va interveni de 3.144 metri pătrați (mp), la care se adaugă parcări de 3.022 mp, dar și o suprafață totală a spațiilor verzi de 2.410 mp. Reamenajarea zonei presupune inclusiv plantarea a 310 copaci și crearea a 200 de noi locuri de parcare.

Prin modernizarea zonelor din cadrul proiectului, se asigură accesul cetățenilor la diverse obiective culturale şi sociale din oraș. Asigurându-se accesul către obiectivele menţionate, se acordă egalitate de şanse tuturor locuitorilor de a beneficia de educaţie, cultură spirituală şi de a socializa, se arată în expunerea de motive a caietului de sarcini din SEAP.

Citit 1338 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2023 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.