Cătălin Predoiu a fost desemnat premier interimar al României

Cătălin Predoiu a fost desemnat premier interimar al României
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, pe Nicolae-Ionel Ciucă. Acesta și-a înaintat oficial demisia din funcția de prim-ministru.

În temeiul prevederilor constituționale, președintele României a luat act de demisia lui Ciucă și a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României.

Totodată, Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Marian-Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

În temeiul prevederilor din Constituția României, președintele României îi va invita marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, pe liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Citit 2056 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2023 21:29

2 comentarii

  • postat de Zz
    Miercuri, 14 Iunie 2023 13:22
    78.96.86.***
    Nesimțiții și au rotit rolurile toți o apa și un pământ.SUNTEM UN POPOR NENOROCIT.
    0
    0
  • postat de Alasay
    Marți, 13 Iunie 2023 08:37
    109.166.129.***
    Ieri citeam un articol al PNL Galati prin care se elogia premierul care a gasit solutia rezolvarii grevei profesorilor si a gasit o bine, si a dat DEMISIA ! Bravo…unde nu poti nimeni nu ti cere, vira si la gara! Plini de solutii sunt baietii astia, dar nu pot sa nu apreciez si efortul ziarului de a
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.