Încep modernizări pe șase drumuri județene

Încep modernizări pe șase drumuri județene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a semnat luni, 17 iulie, ordinul de începere a lucrărilor pe mai multe drumuri județene, în cadrul unei alte investiții de modernizare a infrastructurii rutiere, ce presupune modernizarea unor tronsoane de drum județean de pe DJ 251A, între localitățile Matca și Corod, DJ 253, pe ruta Umbrărești - Cudalbi - Băleni - Viile, DJ 252G, între Țepu și Tecucelu Sec (Buciumeni), DJ 240A, între localitățile Gârbovăț (Ghidigeni) și Cârlomănești (Cerțești), DJ 242H, între localitățile Zărnești (Jorăști) și Rădești și de pe DJ 255A, între Pădurea Gârboavele și Odaia Manolache (Vânători).

Valoarea investiției este de 137.486.864 de lei (TVA inclus), fonduri asigurate prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" și bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

"Este un proiect amplu de modernizare de la zero a peste 50 de kilometri de drum, care presupune consolidarea fundației și lărgirea părții carosabile, reabilitarea podețelor și podurilor de pe traseu, precum și amenajarea de șanțuri betonate și trotuare în interiorul localităților. Primul tronson pe care vom începe lucrările este cel dintre Corod și Matca, unde nu s-a mai intervenit major de foarte mult timp. Este un drum extrem de important, care face legătura între două mari comunități din județ, fiind folosit și de mulți conducători auto care vor să ajungă la Tecuci", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Lucrările vor fi realizate de asocierea Oldroad Construct SRL - Tancrad SRL - Citadina '98 SA - Lemacons SRL - Add Global Design SRL - Creative Road Design SRL.

Citit 1888 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2023 18:53

2 comentarii

  • postat de cinstitu
    Miercuri, 19 Iulie 2023 08:43
    5.2.208.***
    GOGU, drumurile judetene(DJ) tin de consiliu judetean, de administratia judeteana. Acele drumuri nationale (DN), europene, autostrazi (de acestea nu trebuie sa mentionam ca in partea noastra nu avem deloc) tin de CNAIR.
    0
    0
  • postat de GOGU
    Marți, 18 Iulie 2023 10:39
    193.220.221.***
    Când o sa fie finalizat DN26 - sectorul de drum Mastacani (Draculesti) - Oancea?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.