„Brateşul” de pe strada Crângului. Un drum inundat, înnămolit sau plin de colb (FOTO)
Foto: David Tudor

„Brateşul” de pe strada Crângului. Un drum inundat, înnămolit sau plin de colb (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

„De fiecare dată când plouă avem «Brateșul» pe strada Crângului”, reclamă locuitorii zonei, ajunşi la capătul răbdării

Într-o sesizare trimisă pe adresa redacţiei, gălăţenii se plâng că, de fiecare dată când plouă sau ninge drumul devine foarte mocirlos și greu practicabil. Şi nu exagerează cu nimic, dovadă fotografiile pe care ni le-au transmis. Imagini pe care le-am regăsit şi noi când am vizitat această stradă, ce-i drept, nu după o ploaie.

„Strada Crângului nr. 11 C a fost din nou inundată în urma ploii torențiale”, ne-au semnalat locatarii zonei. „Imaginea este una dezolantă. Gospodăriile unor vecini au fost inundate, iar singurul drum de acces este impracticabil. Este surpat și plin de gropi. Este dificil de circulat și pentru pietoni, și pentru șoferi - de-a lungul vremii, nu puțini s-au împotmolit. Din cauza lipsei rețelelor de canalizare, avem «Brateșul» pe strada noastră, când plouă. Şi dispare când îl evaporă căldura soarelui, rămânând un strat gros de colb. Oriunde îți arunci privirea vezi numai piatră deteriorată, spartă, gropi, denivelări, apă, noroi și în zilele caniculare mult, mult praf. Pare un drum de țară, uitat de lume. Cu toate că am făcut nenumărate sesizări către Primărie, problema noastră nu a fost remediată.

Nu avem rețea de canalizare, nu avem drumuri asfaltate, nu avem iluminat stradal. Avem doar numere de înregistrare, promisiuni și amânări, taxe și impozite. Altceva nimic”, ne-au scris locuitorii străzii Crângului. Iar imaginile pe care noi le-am realizat dovedesc o dată în plus că nu exagerează câtuşi de puţin.

Ce spune Primăria Galaţi

Conform datelor publice pe portalul Primăriei Galaţi, strada Crângului a apărut pe 29 aprilie 2014 când, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 120 i s-a atribuit acest nume unei artere de circulaţie existente, cu suprafaţa măsurată de 4.395 mp, cuprinsă între strada Malul Brateş şi proprietăţi particulare. A fost încadrată în zona D de impozitare, şi aşa a rămas.

De atunci şi până acum, consilierii locali au aprobat nu mai puţin de 12 hotărâri privind planuri urbanistice de detaliu prin care cetăţenii îşi construiesc acolo case. Deci este o zonă rezidenţială în plină dezvoltare, ar avea toate motivele să asigure condiţii de locuit decente.

Iată ce ne-a răspuns Biroul de Presă al Primăriei căruia i-am transmis nu doar sesizarea, ci şi imaginile de după ploaie de pe strada Crângului: „Referitor la aspectele sesizate, vă informăm că avem în plan balastarea străzii Crângului pentru facilitarea accesului temporar. De asemenea, pentru eliminarea celorlaltor probleme semnalate, Primăria municipiului Galați propune amenajarea completă a străzii pentru realizarea de pante longitudinale și transversale care să permită evacuarea apelor pluviale”.

Din păcate, nu ne-a comunicat şi când va pune în operă aceste promisiuni.

 

Citit 2266 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iulie 2023 12:52

1 comentariu

  • postat de Nicusor
    Vineri, 21 Iulie 2023 19:49
    5.13.129.***
    Necesita prea putin beton. Betonul este ieftin și se incarca factura cu spor. Vezi pisoarul de la P-uri care ocupă jumate din "modernizare" si toate zonele "atinse" cu bagheta magica a lui Pucheanu.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.