Și la Liești întârzie debutul asfaltărilor

Și la Liești întârzie debutul asfaltărilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În comuna Liești, asfaltarea a circa 10,15 kilometri de drumuri comunale de pe 24 de străzi din localitate stagnează, deoarece constructorii înscriși la licitație se află în faza de contestații. Beneficiind de finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny” contractul a fost scos la licitație de administrația publică locală încă de la începutul lunii februarie, la o valoare de aproape 14,7 milioane lei, exclusiv TVA, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Ulterior evaluării, acesta a fost atribuit în luna mai asocierii Citadina ‘98 SA – Oldroad Construct SRL – Davide Construct SRL, pe criteriul ”cel mai bun raport calitate-preț”, cu o pondere de 70 la sută rezervată componentei financiare, însă au intervenit procedurile de contestație din partea celorlalți constructori înscriși în competiție. Este vorba, pe de o parte, de compania Brialbet SRL, iar, pe de altă parte, de asocierea Alitec Solutions SRL – Gendav SRL, tot conform datelor publice ce pot fi consultate pe portalul e-licitatie.ro în cazul acestei proceduri simplificate care nu mai e deloc simplă.

Primarul Iulian Boț a menționat, pentru ”Viața liberă”, că instanța competentă a fixat, în acest caz, un termen de judecată pentru data de 3 august. ”Investiția pe care ne-o dorim de mult, a fost mutată, mai întâi de la CNI (Compania Națională de Investiții – n.r.) pe PNI, acum am ajuns în această fază de contestații și nu ne dorim decât să o începem cât mai curând posibil”, a adăugat primarul lieștean.

Citit 914 ori Ultima modificare Luni, 24 Iulie 2023 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.