Licitaţie pentru echipamente medicale destinate Spitalului pentru Copii

Licitaţie pentru echipamente medicale destinate Spitalului pentru Copii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pentru achiziţia a peste 200 de echipamente medicale, necesare pentru creșterea capacității de gestionare și de prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, Primăria Galaţi a lansat o licitaţie publică. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 8,1 milioane de lei, iar data-limită pentru depunerea ofertelor este 20 noiembrie 2023.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de autorităţi, echipamentele includ un sistem automat și rapid de identificare și testare a bacteriilor, sistem automat de detecție microbiană, analizor automat de imunodetecție, dar şi mașină de spălat a instrumentarului medical. De asemenea, vor intra în dotarea spitalului aparate de decontaminare aeromicrofloră, sistem automat de nebulizare, sistem de filtrare și de tratare a aerului în sălile de operații, biocolector pentru prelevare de probe microbiologice din aer, dispozitiv mobil automat de decontaminare cu emisie UV. Mai sunt prevăzute echipamente de neutralizare deșeuri şi camera de izolare pentru pacienții cu risc infecțios etc.

„Sănătatea copiilor este pe primul loc. De aceea, la Spitalul pentru Copii avem o serie de proiecte cu finanțare europeană pentru a le oferi micilor pacienți cea mai bună îngrijire. Deja am construit o clădire modernă unde funcționează compartimentul de primiri urgențe, iar lucrările sunt în plină desfășurare pentru construcția unei noi clădiri destinate ambulatoriului. La fel și la corpul A unde lucrările de reabilitare termică avansează. Este importantă însă și dotarea cu aparatură medicală, mai ales în ceea ce privește prevenirea infecțiilor, iar acum vorbim despre peste 200 de echipamente necesare la acest spital”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Proiectul „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Ioan» Galați” este finanțat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citit 1261 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 17:56

3 comentarii

  • postat de Cristi
    Joi, 19 Octombrie 2023 16:02
    5.2.209.***
    Cu douazeci de ani mai tarziu fata de cand ar fi trebuit, dar ce sa spunem? Bine ca se intampla, speram ca aceasta invetitie sa nu ramana ca cele pentru mijloacele de transport.
    0
    1
  • postat de Viorel
    Joi, 19 Octombrie 2023 08:05
    194.105.20.***
    A fost greu sa mai dea o mana de var si la scara de acces in spital? Arata ca draqu.
    0
    1
  • postat de magis
    Miercuri, 18 Octombrie 2023 12:53
    89.121.200.***
    Il rugam pe domnul primar sa fie amabil si sa ne spuna si cine va cistiga licitatia, ca sa fie articolul complet.
    2
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.