Se scumpeşte biletul?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Propunere: 1,50 lei călătoria *

Consiliul Local va decide joi dacă preţul unei călătorii cu maxi-taxi sau cu Transurb ne va costa cu 50 la sută mai mult. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare se află şi un proiect de hotărâre privind stabilirea tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane prin curse regulate.

Tariful practicat în prezent, de un leu/călătoria a fost stabilit în 2005 pentru traseele secundare existente la acea dată, şi în 2008 pentru SC Transurb. Dacă ai noştri consilieri vor fi de acord, vom plăti 1,50 lei/călătorie.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, cererea de majorare a preţului este fundamentată pe baza cheltuielilor cu combustibilii şi lubrifianţii, întreţinere, reparaţii şi piese de schimb, impozite, taxe şi autorizaţii specifice, cheltuieli cu forţa de muncă implicată, cheltuielile financiare.

Odată cu tariful de 1,50 lei pentru biletul cu o călătorie, 3 lei pentru un bilet cu două călătorii, se scumpesc şi abonamentele. Un abonament lunar nominal valabil pe o linie va costa 45 de lei, unul pe două linii – 70 de lei, iar unul pe toate liniile – 90 de lei.

Un abonament nenominal valabil pentru toate liniile va avea preţul de 115 lei. Tarifele conţin şi TVA. Mai trebuie spus că în oraşe precum Braşov, Buzău, Craiova, Piatra Neamţ, Sibiu, Suceava, Tulcea un bilet de călătorie costă deja 1,50 lei.

Citit 885 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.