Cel mai tânăr primar din județul Galați, primul care își anunță o nouă candidatura!

Cel mai tânăr primar din județul Galați, primul care își anunță o nouă candidatura!
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Mihai Bejan este la 34 de ani cel mai tânăr primar din județul Galați. Un om mereu dispus să ofere o mână de ajutor celor ce au nevoie și care și-a asumat deschis provocarea de a aduce o schimbare într-un oraș uitat de lume. Un om bun pentru Berești, așa cum sună și sloganul lui de campanie.

La trei ani de mandat, se poate mândri cu numeroase realizări.

La capitolul asfaltări putem menționa asfaltarea Străzii Viilor (aproximativ 1km), asfaltată din bugetul local, dar și a unei porțiuni din Strada Trandafirilor, strada cea mai circulată din oraș. Tot la capitolul asfaltări, este de menționat un alt proiect de mare însemnătate - Modernizare drumuri de interes local în orașul Berești depus pe Programul Nional de Investiții Anghel Saligny. Valoarea proiectului este de 8.800.000 lei, suma care va face posibilă asfaltarea unui număr de 12 străzi din localitate: Str. Voinești, Str. Plugului, Str. Salcâmului, Str. Lt. Anton Cornița, Str. Zefirului, Str. Crângului, Str. Recoltei, Str.  Muncii, Str. Bazanului, Str. Primăverii, Str. Horincei, Str. Secerei. Proiectul este la stadiul de organizare a licitației pentru stabilirea constructorului, după finalizarea acesteia putând să înceapă efectiv lucrările.

Proiectul GL-CL-04 Alimentare cu apă și canalizare în aglomerarea Berești, cu finanțare din fonduri europene, derulat în parteneriat cu operatorul regional de apă și canalizare Apă Canal Galați a fost si el finalizat la începutul anului 2023. Proiectul a presupus extinderea rețelei de apă și canalizare și, deși a fost un proiect greu de gestionat, în special din cauza diverselor probleme neprevăzute apărute – a fost finalizat cu succes datorită implicării în desfășurarea acestuia.

Școala și educația sunt priorități pentru actualul primar al orașului Berești. Prin urmare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență au fost semnate două contracte pentru Creșterea eficienței energetice a școlii, grădiniței și Liceului din Berești, două proiecte prin care se vor anvelopa, se va schimba tâmplăria, instalația termică și electrică, dar și acoperișul la toate unitățile de învățământ din localitate. Aceste două proiecte însumează peste 6 milioane de lei, majoritatea bani europeni. Este deja semnat contractul de lucrări, urmând ca în următoarele luni să se facă proiectarea și mai apoi execuția.

Pentru o școală modernă, adaptată la condițiile și mai ales la provocările actuale, a fost depus și semnat pentru finanțare din fonduri europene pe C15 din PNRR și proiectul de dotare cu mobilier al tuturor unităților de învățământ, urmând ca în perioada următoare să se desfășoare licitația. În aceeași ordine de idei, cu ajutorul elevilor, al cadrelor didactice și al întregii comunități s-au obținut fonduri pentru amenajarea unui teren de sport în curtea școlii, în cadrul evenimentului Semi maraton Galați 2021, organizat de Fundația Comunitară Galați.

Au putut fi amenajate și modernizate spațiile de petrecere a timpului liber de care orașul dispune și care au fost folosite, până acum, drept promisiuni electorale neonorate ale foștilor primari. Așa se face că Parcul de la gară, abandonat și invadat de vegetație, a devenit, după doar un an de mandat al actualului primar, un spațiu modern, cu loc de joacă, mese de tenis și de șah, echipamente pentru fitness și spații pentru relaxare. Scena amplasată în parc, denumită Amfiteatrul Bucuriei, a fost și ea reamenajată printr-o sponsorizare de la Gloria Education Foundation. De asemenea, locul de joacă de lângă Monumentul Eroilor, dar și părculețul din apropiere are cu totul o altă înfățișare, cu tartan și echipamente de joacă noi, viu colorate - spre bucuria copiilor.

Totodată, prin Grupul de Acțiune Locală Covurlui s-a obținut finanțare pentru peste 300 de lămpi LED pentru mai multe străzi din localitate, proiect deja implementat prin AFIR. S-au achiziționat containere modulare pentru piața din oraș, care a fost și ea modernizată. Tot din containere au fost amenajate și vestiare pentru baza sportivă din oraș, folosită în prezent de echipa de fotbal Luceafărul Berești. Grija edilului-șef al orașului Berești pentru salubritate și mediu se reflectă în achiziționarea de pubele pentru toate gospodăriile și în eficientizarea modalității de colectare a gunoiului – care se face de două ori pe lună, de la fiecare gospodărie în parte. Totodată, se lucrează la câteva puncte de colectare selectivă, Tot de doua ori pe luna se colectează tot din poartă în poartă și plasticul. De asemenea, în colaborare cu unitatea de învățământ din localitate s-au făcut numeroase campanii de ecologizare pentru conștientizare. O componentă importantă a strategiei de dezvoltare a comunității orașului Berești și de rezolvare a problemelor acesteia este, în viziunea primarului, colaborarea cu diverse ONG-uri. Cu ajutorul acestora, de la începutul mandatului, copiii cu o situație materială precară au beneficiat de o excursie la mare, au primit încălțăminte, îmbrăcăminte, dulciuri și chiar mobilier. Tot printr-o colaborare cu ONG-ul Plantăm fapte bune a fost realizată împădurirea a 3.12 ha cu puieți de salcâm. Totodată, cu sprijinul ONG-urilor Animal Society și Help Lăbuș au fost făcute un număr de trei acțiuni de sterilizare a câinilor comunitari.

De menționat este și faptul că mai multe servicii necesare locuitorilor orașului, îndelung așteptate, au devenit funcționale. Printre acestea, un cabinet stomatologic și un cabinet medical veterinar. Nici componența socială nu a fost neglijată de actualul primar, la nivelul localității organizându-se de-a lungul timpului numeroase evenimente, multe dintre ele în premieră. Putem menționa aici Sărbătoarea Salcâmului, Târgul de Crăciun (aflat deja la a treia ediție), Autobuzul lui Moș Crăciun, Ziua Copilului, Discoteca în aer liber, Hora și bal de Crăciun și de Paști, Târg expozițional de cai, campanie de donare de sânge, excursii la munte și la mare pentru tinerii din localitate, campanie sterilizare câini, pelerinaje la Cuvioasa Parascheva Iași, cinema în aer liber, campania Ghiozdănelul și multe altele.

,,Acum trei ani, pe 22 octombrie 2020, cu emoție și dorința de a face lucruri bune depuneam jurământul de primar al orașului Berești.

Au fost trei ani plini, cu multe proiecte, unele finalizate, altele în derulare, dar și multe planuri de viitor. Trei ani în care n-am stat o clipă, în care alături de echipa mea am încercat așa cum am știut și am putut mai bine să vă fim mereu alături. Trei ani pe care vă invit pe dumneavoastră să îi analizați și să îi evaluați și încă unul rămas în care urmează să mai culegem din roadele muncii de până acum.

Îmi doresc să continuăm munca începută împreună, prin urmare infirm zvonurile că voi pleca la București sau la vreo altă funcție mai înaltă pentru că mai avem multe de făcut aici. Am o datorie față de bereșteni și o voi duce până la capăt!

Cu un an înainte de viitoarele alegeri locale, vă asigur că VOI CANDIDA din nou la Primăria orașului nostru! Sper să-mi fiți alături ca și până acum! Doamne ajută!”

 

(P)

Citit 3332 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2023 15:59