A lua sau a nu lua Teatrul de Păpuşi?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliul Judeţului, Eugen Chebac, va încerca mâine, într-o şedinţă extraordinară să obţină undă verde pentru cele două proiecte respinse marţi de aleşii PC şi PDL, legate de achiziţionarea unui imobil şi componenţa Comisiei de evaluare a ofertelor şi negociere.

Consilierul PDL Iulian Aramă a explicat ieri de ce dintr-un coiniţiator al proiectelor s-a transformat în „adversar”. „Iniţiatorii au semnat doar pentru intenţia de demarare a unei proceduri de achiziţie a unui imobil. La ultima şedinţă de comisie au apărut noi prevederi”.

„În proiect se specifica faptul că imobilul trebuie să se afle pe strada Eroilor între Bălcescu şi Domnească, să aibă 250 mp, opt încăperi, două grupuri sociale, condiţii care îndreptau către un singur obiectiv – Teatrul de Păpuşi. De aceea ne-am abţinut de la vot”.

„Sincer, nu vreau să scot castanele din foc cu mâna mea. Preşedintele să-şi asume răspunderea pentru achiziţionarea Teatrului de Păpuşi, că de el era vorba. E singurul imobil care se încadrează în aceste criterii. Nu am nimic împotriva achiziţiei unui imobil, este foarte bine dacă e Teatrul de Păpuşi, este chiar în zona CJ, dar dacă suntem în stare ne asumăm o răspundere, luăm acea clădire nu folosim tertipuri”, a declarat Aramă.

Tic, tac!

Consilierul Aramă a recunoscut însă că CJ se află într-o postură ingrată. Banii pentru achiziţia imobilului, oricare ar fi el, sunt din fondul de rulment al CJ, fond care, dacă nu e cheltuit până la finele anului, pleacă la bugetul de stat.

Partea şi mai riscantă este că pentru a se încadra în prevederile legale, procedurile de achiziţie trebuie aprobate până luni, 1 noiembrie! Altfel şansele de a achiziţiona un imobil şi fondurile necesare se duc pe apa Sâmbetei.

Consilierul PDL este de acord cu achiziţionarea unui imobil, chiar cel în discuţie, dar s-a opus pe motive de „principiu”, chiar dacă se riscă pierderea unor bani: „Eu fiind un ales impersonal (sic!), nu pot să merg pe ideea că scopul scuză mijloacele!”.

„M-au deranjat intenţia de a împinge Comisia de Buget-Finanţe să iniţieze acest proiect de hotărâre şi faptul că de la semnarea expunerii de motive au apărut modificări în proiect. Dacă eu vreau un imobil şi am o singură variantă, unde mai apare negocierea?” s-a întrebat Aramă. Şi noi care credeam că ştie…

Citit 507 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.