Schimbări la Administraţia Pieţelor Agroalimentare

Schimbări la Administraţia Pieţelor Agroalimentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Infuzia de personal pe care SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare a primit-o în urma restructurării, sau mai bine zis redistribuirii salariaţilor din Primărie, a atras o serie întreagă de alte schimbări. Nu-i de colo să lărgeşti schema de personal cu 121 de oameni!

La recenta şedinţă a Consiliului Local, au fost supuse votului aleşilor rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010, dar şi modificarea indicatorilor şi a criteriilor de performanţă pe care trebuie să le îndeplinească societatea în acest an.

Adversari din start ai acestor proiecte au fost cei 6 consilieri PDL prezenţi la şedinţă. În numele lor, consilierul PDL Mihai Alin a atras atenţia că rectificările nu ar trebui să existe dacă s-ar fi aplicat aşa cum trebuie OUG 63 privind restructurarea în administraţie.

„Am văzut că economia din Primărie s-a dus la ei”, a spus grupul PDL. Democrat-liberalii şi-au exprimat îndoiala că în urma acestor modificări societatea va deveni mai eficientă, motiv pentru care au votat în ambele cazuri împotrivă.

„Avocaţii”

Primarul Dumitru Nicolae a ţinut să le dea însă o replică: „Restructurarea înseamnă că iei un om plătit în subvenţii de la stat şi îl duci să lucreze pe bani pe care îi câştigă din activitatea respectivă. Ce e rău că pieţele care aveau 50 şi ceva de gardieni înainte, au poliţişti pe care îi vor plăti? Ce e rău?”

„Nu vă înţeleg dacă vreţi binele oraşului sau nu. Trebuia redus personalul şi dacă făceam cum a zis dl prefect trebuia ca 50 la sută din oameni să-i dăm afară”.

„Dacă credeţi că asta e o soluţie bună, eu nu pot să subscriu. E o perioadă de 2-3 luni de acomodare până reuşim să-i punem pe toţi la treabă, nu pe subvenţii, ci pe ceea ce fac!”, a declarat Nicolae.

Poate că, dacă societatea ar fi avut măcar un reprezentant la şedinţă, ar fi putut să se apere. În sprijinul ei s-a ridicat însă consilierul PC Picu Apostol Roman, care a punctat că nu trebuie pus sub semnul întrebării faptul că Administraţia Pieţelor este o unitate cu profit. 

Bani de salarii

În ciuda opoziţiei PDL, restul Consiliului a votat pentru rectificarea bugetului pe anul 2010 cu suma de 1.057.000 de lei, atât la capitolul „Venituri”, cât şi la „Cheltuieli”.

La capitolul „Venituri” majorarea se datorează creşterii veniturilor din exploatare realizate din contractul cu Serviciul Public „Ecosal”.

Pentru „Cheltuieli” rectificarea este impusă de plata salariilor, de contribuţiile şi cheltuielile ce rezultă din angajarea celor 121 noi oameni de la Serviciul Public „Ecosal”.

În ceea ce priveşte obiectivele şi criteriile de performanţă, societatea şi-a propus utilizarea în proporţie de 90 la sută a spaţiilor comerciale şi creşterea veniturilor totale cu doi la sută faţă de anul trecut, plăţi restante care să nu depăşească 500.000 de lei, dar şi certificarea pe Sistemul de management de mediu ISO14001 şi de calitate ISO 9001.

Productivitatea muncii va avea şi ea de suferit în urma umflării schemei de personal. Rezultatele acestor schimbări, profitabilitatea lor, se vor vedea la bilanţul pe 2010 al Administraţiei Pieţelor.

Citit 837 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.