Parcare plătită prin SMS

Parcare plătită prin SMS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Până la finele anului, în municipiu vor exista zece parcometre * „Aveam un cui în talpă cu parcatorii” * Gospodărire Urbană are 4.000 de locuri de parcare în gestiune, dintre care exploatează cu plată 1.200 * „Când intru în parcare, trimit un SMS cu numărul maşinii şi parcarea la un număr afişat vizibil. Costul SMS acoperă taxa pentru parcare, pentru un anumit timp” *

Încă zece parcometre în Galaţi şi introducerea unui sistem de parcare prin SMS, acestea sunt planurile directorului SC Gospodărire Urbană SRL,  Eduard Grosu, pentru anul 2012. Deocamdată societatea se străduieşte să instaleze cele zece parcometre „clasice” pe care le-a promis până la finele acestui an.

Directorul Grosu spune că şapte aparate sunt deja montate în parcările din: Ţiglina I (patru), Modern (unul), Biserica Catolică (unul) şi Banca Transilvania (unul), vizavi de Finanţe (tot unul). Următorul parcometru ar putea fi amplasat fie pe Saturn, pentru parcare în lungimea trotuarului, fie în zona Romarta, după Hotel Dunărea.

Celelalte două parcometre sunt planificate a fi montate vizavi de Spitalul Judeţean, dacă societatea va fi sprijinită de Primărie pentru a-şi acoperi cheltuiala cu mărirea numărului de locuri de parcare.

Fără parcatori

Cu zece parcometre, fiecare în valoare de aproximativ 3.000 de euro, Eduard Grosu susţine că activitatea la capitolul parcări a intrat pe făgaşul normal. Motivul? Nu a fost niciodată încântat de activitatea parcatorilor, ba din contră: „Din parcometre se scot mai mulţi bani pe mai puţine locuri de parcare.

Aveam un cui în talpă cu parcatorii, dar nu am aveam posibilitatea să-i înlocuiesc. În prezent sunt pornit să elimin parcatorii. La trei maşini îşi mai «băgau» una în buzunar, am făcut tot felul de verificări, am şi două dosare penale la doi dintre ei. Eliminarea lor din schema de personal nu va fi dificilă pentru că pe unii i-am redistribuit în echipele de blocare a roţilor maşinilor parcate fără taxă, alţi sunt cu contract de comision, şi mulţi sunt pensionari. Este vorba, în total de 10-15 salariaţi”, ne-a declarat Eduard Grosu.

Control de la distanţă

Potrivit directorului, societatea are 4.000 de locuri de parcare în gestiune, din care exploatează cu plată 1.200. Este conştient că nu poate umple oraşul cu parcometre, dar nici parcatorii nu sunt o soluţie.

„Parcometrele se pun în zonele cu locuri de parcare compacte. Pentru a gestiona, de exemplu, locurile de parcare de la Spitalul Judeţean până la ieşirea spre Tecuci, singura variantă ar fi sistemul de parcare prin SMS. Când intru în parcare, trimit un SMS cu numărul maşinii şi parcarea la un număr afişat vizibil.

Costul SMS acoperă taxa pentru parcare, pentru un anumit timp, dar şi comisionul pentru firma de telefonie care ne va ajuta. După ce expiră timpul de parcare, şoferul poate prelungi perioada trimiţând un nou SMS. Odată intrată în sistem, maşina poate fi verificată cu ajutorul unui dispozitiv.

Aceasta poate arăta în orice moment câte maşini sunt parcate într-o anumită parcare, şi dacă au plătit sau nu. Negocierile s-au oprit pentru că nu-mi convenea preţul. Trebuia să acoperim costul dispozitivelor de verificare – 1000 de euro bucata şi aveau nevoie de cinci asemenea aparate.

Dar vom relua discuţia pentru că sistemul funcţionează în alte localităţi. În plus, aplicaţia îmi permite să ştiu câte maşini sunt parcate într-o zonă”, ne-a declarat Eduard Grosu.

Citit 1113 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.