S-a aprobat finanţarea unui centru medical inovator

S-a aprobat finanţarea unui centru medical inovator
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Primăria Smârdan anunță aprobarea finanțării unui proiect îndrăzneț, cu forme asociate proiectelor cu fonduri europene, respectiv construirea în satul Mihail Kogălniceanu a unui centru medical comunitar integrat, în valoare totală de un milion de lei, cu o cofinanțare de 800 de mii lei din bugetul primăriei, în acești bani intrând și costul echipamentelor necesare. În aceeași clădire vor funcționa un cabinet de medicină de familie, stomatologie, cabinet de recoltare de probe biologice și un cabinet de evaluare prin telemedicină.

Aceasta, spune primarul Silviu Zinică, va permite ca ”în contextul lipsei medicilor și pentru a oferi servicii medicale in timpul cel mai scurt pacienților comunei, după obținerea rezultatelor probelor biologice, pacienții vor putea să fie puși în contact cu medici din întreaga țară, prin intermediul telemedicinei și să obțină o primă evaluare, fără să fie nevoiți să plece din localitate".

Primăria are în desfășurare, în diferite faze de proiectare și execuție,  27 de proiecte dintre care cele mai importante sunt: proiectul privind amenajarea de drumuri locale, cu fonduri guvernamentale, conectarea comunei Smârdan la rețeaua de gaze naturale, cadastrarea comunei și conectarea la rețeaua de canalizare.

Citit 1338 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 11:11

2 comentarii

  • postat de Ion
    Duminică, 18 Februarie 2024 07:31
    5.13.134.***
    Daca un singur leu este imprumutat pentru acest proiect si nu exista contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate, tot proiectul este doar o gaura neagra si fara utilitate publica reala.
    0
    6
  • postat de magis
    Vineri, 16 Februarie 2024 12:38
    89.121.200.***
    A inceput campania electorala a PSD-ului.
    3
    13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.