Cum ar putea fi extins Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan”

Cum ar putea fi extins Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan”
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

„În vederea asigurării volumului de aer destinat fiecărui pacient, care în prezent nu este îndeplinit, se propune extinderea spitalului de copii cu un corp nou, cu regim de înălțime subsol, parter și patru etaje”, scrie negru pe alb în caietul de sarcini al contractului pe care Primăria Galați tocmai l-a atribuit prin cumpărare directă firmei Submit SRL din Iași. Aceasta va încasa 255.000 de lei fără TVA pentru serviciile de proiectare – faza studiu de fezabilitate – și documentația necesară unei clădiri mixte, spitalicești și administrative.

Administrația locală a ținut să precizeze că a derulat și derulează la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” o serie de proiecte având drept scop internarea și tratarea pacienților în condiții optime. Numai că nu este încă îndeplinită condiția asigurării volumului de aer destinat fiecărui pacient, motiv pentru care se propune extinderea spitalului.

„Prin realizarea acestui proiect se dorește asigurarea unor spații corespunzătoare în care să se poată acorda asistență medicală pentru copiii internați din municipiu, din județul Galați și din județele limitrofe, la standardele actuale. Proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Sănătate din Fondul European de Dezvoltare Regională și din Fondul Social European Plus.

Misiunea proiectanților are ca obiectiv realizarea studiului de fezabilitate și a documentației necesare pentru construirea unei clădiri noi în zona de nord-vest a curții spitalului, pe o suprafață de aproximativ 600 mp de pe strada Gheorghe Asachi nr. 2. Clădirea va avea la subsol bazin de apă, la parter locuri de parcare și saloane de internare de zi, iar la etajele unu, doi și trei – saloane, băi, spațiu de joacă, spațiu de studiu, cabinetul asistentelor, boxă de curățenie, cameră de luat masa și oficiu alimentar. La etajul al patrulea vor fi doar spații administrative.

Saloanele vor fi concepute pentru câte un singur pacient și nu vor avea paturi, ci vor fi dotate cu fotoliu extensibil lavabil, televizor, frigider, noptieră și scaun. Compartimentarea noii clădiri va fi stabilită cu utilizatorii finali, adică Spitalul pentru Copii. Pentru ușurința accesului, vor fi montate două lifturi mari în care să se poată intra cu pacientul pe targă. Noua construcție va fi legată printr-o pasarelă de clădirea care se va construi deasupra extinderii Compartimentului de Primiri Urgențe.

Primăria așteaptă documentația contractată în patru luni calendaristice.

Citit 4267 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2024 22:25

4 comentarii

  • postat de un cetatean
    Sâmbătă, 23 Martie 2024 00:53
    84.232.161.***
    @Ion ma Ioane, in capul tau e mai bine sa ai 10.000 de spitale mici cu cate 1 doctor decat sa ai un spital mare unde ai tot ce-ti trebuie, toate specialitatile, toata aparatura si se poate interveni rapid in orice problema.
    0
    2
  • postat de Marius
    Joi, 21 Martie 2024 20:13
    5.13.212.***
    Pacientii si apartinatorii, sunt inghesuiti in saloane mari de 8-9 paturi iar saloanele de 2-3 paturi sunt tinute goale pentru cunostinte si cei cu dedicatie! Copil venit pentru investigatii, anuntat la salon sa se pregateasca de operatie. Noroc ca era acolo ca altfel din greseala era nenorocire!
    1
    4
  • postat de Marius
    Joi, 21 Martie 2024 20:08
    5.13.212.***
    Am fost internat cu copilul anul trecut la spitalul de copii. Pentru ca nu aveau pat liber la neurologie, copilul si insotitorul au fost internati cu un etaj mai jos. 9 (Noua) paturi plus tot atatia insotitori intr-un salon!!!!! Plus apartinatori!!! Procedurile de internare au durat 4 ore!!! Nu asa!
    1
    3
  • postat de Ion
    Miercuri, 20 Martie 2024 05:59
    5.13.134.***
    Mai bine mai construiesc inca un spital in judet, ori catre Vaslui ori care Vrancea/Braila, casa il mai elibereze pe acesta, sa ramana doar pentru Galati /(Braila)/Tulcea.
    7
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.