Buget cu gaură la Gospodărire Urbană

Buget cu gaură la Gospodărire Urbană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul SRL al Consiliului Local, societatea Gospodărire Urbană, s-a ales cu un buget de venituri şi cheltuieli gata găurit. La recenta şedinţă, aleşii au votat bugetul, dar şi criteriile de performanţă pe care va trebui să le îndeplinească directorul Eduard Grosu (FOTO). Adevărata performanţă este că managerul s-a trezit în braţe cu un buget deficitar.

Vă reamintim că Gospodărire Urbană SRL a luat fiinţă prin transformarea  Serviciului Public Administrarea Domeniului Public în societate comercială.  Paradoxul bugetar este consfinţit şi de documentele care însoţesc bugetul.

Eduard Grosu are la dispoziţie pentru societate venituri totale 1.265.000 de lei şi cheltuieli totale 1.967.000 de lei. „Rezultă un deficit de 702.000  lei determinat de insuficienţa veniturilor care să acopere cheltuielile  cu personalul preluat de la Poliţia Comunitară şi personalul preluat din Primăria Municipiului Galaţi şi cu funcţionarea bazelor sportive - Patinoarul Artificial şi Stadionul Dunărea”.

„Menţionăm că acestea sunt folosite de către cluburile sportive în proporţie de 78 la sută - Patinoarul Artificial şi sută la sută - Stadionul Dunărea”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte bugetul.

„Nu uitaţi să puneţi capacul!”

Situaţia deficitului bugetar, dar şi a cluburilor sportive, cărora acum li se cer bani pentru folosirea bazelor sportive, a fost ridicată în atenţia aleşilor, pentru a doua oară, de liberalul Marius Stan.

„Cluburile sportive au fost somate şi li s-au trimis facturi pentru plata chiriei, utilităţilor de la bazele respective. Cred că singura măsură de a ieşi din impas este aceea de a intra cele două baze sportive în posesia Primăriei. I-am degreva pe cei de la Gospodărire Urbană şi cred că doar Primăria poate să întreţină bazele sportive, care oricum arată jalnic, în condiţii cât de cât acceptabile”, a spus Marius Stan.

Directorul Economic al Primăriei, Doina Stamate, a promis că vor fi găsite soluţii de autofinanţare care să acopere deficitul. Primarul Dumitru Nicolae a replicat însă că Patinoarul şi stadionul nu sunt destinate exclusiv sportivilor:

„Cei care sunt la cluburi ar vrea ca stadionul şi patinoarul să fie în permanenţă ale lor, noi să fim cei care plătim şi atât. Patinoarul acesta e făcut şi pentru tineretul gălăţean, care trebuie să se distreze. La fel şi Stadionul Dunărea”.

„Trebuie să fim gospodari şi realişti”, a declarat Nicolae. Primarul a fost vizibil deranjat de afirmaţia liberalului Marius Stan că stadionul arată jalnic:

„Când am luat stadionul, nu mai avea nici măcar o bancă, toate erau distruse”. Marius Stan i-a replicat ironic să nu uite să pună capacul la gura de canalizare căscată în pista de atletism.

Misiune grea

În condiţiile data deloc prospere, Eduard Grosu va trebui să facă faţă unor criterii de performanţă care impun realizarea unei productivităţi a muncii  la un nivel superior faţă de anul trecut, având în vedere faptul că numărul de salariaţi s-a majorat.

Grosu va trebui să se îngrijească de utilizarea spaţiilor din Talcioc şi Parcări în proporţie de 60-90 la sută. Ignorând gaura bugetară, directorul are ca misiune creşterea veniturilor totale cu 10 la sută faţă de realizările anului 2009, având grijă ca plăţile restante să nu depăşească suma de 500.000 de lei.

În acelaşi timp, societatea trebuie să se pregătească de implementarea Sistemelor de management al calităţii ISO 9001, precum şi a Sistemelor de management de mediu ISO 14001.

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.