Au început lucrările de modernizare pe bulevardul George Coșbuc

Au început lucrările de modernizare pe bulevardul George Coșbuc
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Au început lucrările pentru modernizarea bulevardului George Coșbuc a anunțat Primăria municipiului Galați. Astfel, într-o primă etapă se intervine la rețelele de apă și canalizare pe bretelele laterale, pe tronsonul cuprins între străzile Brăilei și M. Kogălniceanu și pe cel dintre strada Dorobanți și bulevardul Milcov. La începutul lunii iunie, se va interveni și între bulevardul Milcov și Patinoar. Ulterior se vor derula și lucrările de suprafață, precizează Primăria.

Proiectul demarat acum are în vedere segmentul cuprins între arterele Brăilei și Henri Coandă al bulevardului Coșbuc, și prevede în principal următoarele: reabilitarea rețelei de apă; reabilitarea rețelei de canalizare; cămine de vizitare și refacere branșamente riverani; subtraversări ale străzilor; amenajarea părții carosabile; reamenajare trotuare; piste pentru bicicliști; amenajarea spațiilor verzi; lucrări de relocare și protecție aferente instalațiilor de semaforizare, rețele electrice aeriene (coborârea cablurilor in subteran); lucrări pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 de metri; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere.

Din valoarea totală a proiectului de 63,9 milioane de lei, suma de 37,7 milioane de lei destinată modernizării rețelei de apă și canalizare va fi asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul este derulat de Asocierea Tancrad SRL - Citadina 98 SA - Lemacons SRL - Old Road Construct SRL - Add Global Design SRL, iar pentru execuția lucrărilor s-au prevăzut 30 luni.

În plus, în cadrul unui alt proiect, se vor amenaja și două pasaje rutiere. Unul dintre acestea va fi în zona Păpădiei, iar cel de-al doilea va fi în zona intersecțiilor cu străzile Tecuci și Basarabiei.

Bulevardul George Coșbuc a fost deja modernizat pe tronsonul cuprins între strada Henri Coandă - strada Al. Măcelaru în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Citit 5965 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2024 11:45

3 comentarii

 • postat de Ionut
  Joi, 23 Mai 2024 08:16
  5.13.206.***
  De ce nu terminati ce ati inceput inainte de a sparge in alt cartier????Sunt lucrari abandonate de anul trecut in Micro 19, Micro 21.
  0
  10
 • postat de Mihai
  Miercuri, 22 Mai 2024 18:53
  86.124.202.***
  ASTA PENTRU CĂ VINE IAR CAMPANIA ELECTORALĂ!!! HAI BETONEL CU FEZABILITĂȚILE!!! Apropo ,veni vorba despre apă: mai ai rușine față de noi Gălățenii cînd ai spus la un post tv ca noi să bem apă din Dunăre???NESIMȚIRE CRASĂ!!
  7
  37
 • postat de Ekow
  Miercuri, 22 Mai 2024 18:14
  109.166.131.***
  Sperăm că de data aceasta să fie și ceva de calitate că în rest bataie de joc pe banii cetățenilor.
  5
  34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.