Liberalul Marius Stan: „Scumpirea biletului de călătorie este legală!”

Liberalul Marius Stan: „Scumpirea biletului de călătorie este legală!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul local PNL Marius Stan acuză municipalitatea că nu respectă legea, pentru că nu a majorat până acum la 1,5 lei tariful unei călătorii cu maxi-taxi şi Transurb. Liberalul este revoltat de opiniile exprimate de parte din colegii săi, consilieri locali, potrivit cărora majorarea de tarif la transportul local în comun nu ar fi fost legal aprobată.

Marius Stan este unul din cei 13 aleşi PSD şi PNL care, la şedinţa CL de marţi, 23 noiembrie, a ridicat mâna pentru creşterea cu 50 la sută a preţului biletului de transport. Liberalul susţine cu fermitate că hotărârea cu pricina a fost legal votată şi că aceia care susţin contrariul nu fac altceva decât să-i întârzie aplicarea.

Marius Stan afirmă că, pentru a fi legal votată, potrivit legii administraţiei publice locale, hotărârea avea nevoie doar de voturile a jumătate plus unu din numărul consilierilor prezenţi la şedinţă. Deci cele 13 voturi sunt arhisuficiente la un cvorum de 21 de aleşi.

În opinia lui Marius Stan, interesul celor care trag de timp susţinând nelegalitatea hotărârii nu vizează câtuşi de puţin buzunarele şi portofelele gălăţenilor, ci doar acordarea unei subvenţii cât mai mari pentru societatea locală de transport.

Marius Stan are un motiv în plus pentru a acuza administraţia locală că nu respectă legea. Liberalul afirmă că Primăria nu a înaintat proiectul vizând majorarea preţului biletului de călătorie pentru avizare, la Prefectură.

Consilierul declară că, potrivit legii, în maxim 10 zile de la adoptare, hotărârea trebuia să ajungă pe masa prefectului Cosmin Păun, ceea ce nu s-a întâmplat.

Noi am aflat, de la biroul de presă al viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, că proiectul de hotărâre a fost înaintat vineri spre analiză prefectului. Acesta are la dispoziţie, potrivit legii, 60 de zile pentru a se  pronunţa asupra legalităţii.

Citit 1747 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.