Primăria Galaţi are nevoie de constructori serioşi care să remedieze accidentele de teren ce pun în pericol traficul pe DN 22B, între Nalba şi Auchan. Lucrările de reparaţii ar trebui să fie executate în 60 de zile de la data emiterii ordinului de începere a intervenţiilor şi vizează atât acostamentul, cât şi carosabilul şoselei.
"Execuţie lucrări: Accident teren DN 22B + acostament 3 locaţii (între Nalba și Auchan)" este achiziţia publică derulată de Primăria Galaţi, pe portalul propriu. Potrivit caietului de sarcini al achiziţiei, accidentele de teren sunt tasări în lungul drumului şi surpări ale acostamentului, care pun în pericol traficul auto.
"DN 22B este o stradă cu circulaţie pe ambele sensuri, lăţimea benzii fiind de 3,5 metri, cu o structură pe bază de mixtură asfaltică. Având în vedere că în această zonă traficul auto (trafic greu) este foarte intens, cât şi faptul că terenul este încadrat în categoria celor dificile de fundare (pământ sensibil la umezire) se impune intervenţia de urgenţă pentru a preveni accentuarea tasărilor şi surpărilor, care ar duce la dificultăţi în desfăşurarea circulaţiei şi ar constitui un pericol pentru participanţii la traficul rutier", explică autorităţile în documentaţie.
Valoarea estimată a contractului este de 900.000 de lei fără TVA, iar ofertele au putut fi depuse până pe 13 august. Criteriul de atribuire "preţul cel mai scăzut" va fi aplicat doar ofertelor declarate conforme.
Cu ochii larg deschişi pe lucrările ascunse
"Prin execuţia lucrărilor de intervenţie se urmăreşte refacerea zonei afectate de tasare, prin îmbunătăţirea terenului de fundare, cât şi prin refacerea structurii rutiere", se precizează în caietul de sarcini.
Lucrările vizează atât acostamentul - excavarea zonei afectate, protecţia acostamentului şi a taluzului, umplutura de pământ compactat şi grindă de sprijin a infrastructurii carosabilului, cât şi carosabilul, adică decaparea şi refacerea suprastructurii sistemului rutier.
Termenul de execuţie cerut de Primărie este de 60 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Caietul de sarcini prevede clar obligaţia antreprenorului de a executa şi finaliza lucrările precum şi de a remedia viciile ascunse. Mai mult, trebuie să convoace la faţa locului autorităţile, după finalizarea lucrărilor de aşternere a straturilor de umplutură, lucrări care devin ascunse.
"Este interzisă trecerea la etapa următoare fără recepţia lucrărilor care nu mai pot fi constatate şi măsurate în teren. În cazul în care se vor constata abateri de la prevederile caietului de sarcini, se va dispune întreruperea lucrărilor şi luarea măsurilor ce se impun", se subliniază în document.
Garanţia intervenţiei va fi de 36 de luni de la data semnării procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.