Gulliver, în „ţara consilierilor locali

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Când a apărut hotărârea de Guvern care ne-a făcut harakiri la toate instituţiile culturale unde aţi fost fraţilor?”, se întreabă primarul

La propunerea consilierului local PC Eugen Găvan, aleşii locali au fost de acord în unanimitate să-l mandateze pe primarul Dumitru Nicolae să prezinte la viitoarea şedinţă a Consiliului Local un punct de vedere vizavi de reînfiinţarea Teatrului de Păpuşi „Gulliver”. De pe tuşa Consiliului Local îi priveau cu speranţă directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu, şi şeful secţiei de Păpuşi, Stelian Stancu.

Joi, la şedinţa ordinară a CL, Eugen Găvan a pledat pentru reînfiinţarea Teatrului de Păpuşi. „Anul trecut am fost nevoiţi să facem reducem drastice, şi, din păcate, în această zonă a intrat şi Teatrul de Păpuşi.

După un an de zile, eu cred că este cazul să revenim, având în vedere că s-au găsit nouă posturi vacante pentru reînfiinţarea Serviciului Asociaţii de Proprietari. Din cele 1.113 posturi, câte are Primăria, sunt convins că se pot găsi 20 de posturi vacante cu ajutorul cărora să creăm de sine stătător Teatrul de Păpuşi.

Necesitatea lui nu trebuie demonstrată. Să fim patrioţi locali şi să facem ce trebuie. Problema cu spaţiul se poate rezolva. Să-l mandatăm pe primar ca până la şedinţa următoare să facă o analiză pe organigrame şi să găsească soluţii pentru a putea reînfiinţa teatrul”, a spus Găvan. Aleşii au votat în unanimitate pentru mandatarea primarului.

Pus în faţa faptului împlinit, Dumitru Nicolae a admis că Teatrul de Păpuşi este reprezentativ pentru Galaţi şi că, dacă se găsesc soluţii de reînfiinţare, ar fi oportun să fie cumpărată şi clădirea de pe Eroilor în care a funcţionat teatrul. Imobilul a fost retrocedat fostului proprietar, care ar fi interesat să o vândă.

Nicolae le-a bătut însă obrazul aleşilor: „Când a apărut hotărârea de Guvern care ne-a făcut harakiri la toate instituţiile culturale unde aţi fost fraţilor?”.

Primarul s-a referit la OUG 63 care a impus reduceri de personal şi restructurarea administraţiei locale, pe fondul reducerii cheltuielilor în condiţii de criză. Pe baza acestui act normativ, "Păpuşile" au devenit o victimă colaterală, fiind transformate după 60 de ani de activitate în secţie a Dramaticului.

Citit 1540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.