Viceprimarul Ciumacenco cere demisia directorului Melinte de la Teatrul Muzical

Viceprimarul Ciumacenco cere demisia directorului Melinte de la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fluvii de acuzaţii curg, de aproape un an de zile, la adresa directorului Teatrului Muzical, Florin Melinte, în şedinţele Consiliului Local. Anul trecut, mai mulţi artişti şi angajaţi ai teatrului, în frunte cu actorul Paul Buţa, au îngenuncheat în faţa aleşilor şi au cerut să fie scăpaţi de regimul dictatorial impus de Melinte. Dar nu s-a întâmplat nimic, primarul Dumitru Nicolae promiţând de fiecare dată că va face o analiză. Marţi, însă, PSD i-a întors spatele managerului de la Muzical. În numele său şi al grupului PSD din Consiliul Local, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco i-a cerut oficial demisia lui Florin Melinte.

Viceprimarul a anunţat că managerul nu mai are sprijinul grupului PSD şi că va face toate demersurile pentru ca Melinte să nu mai ocupe funcţia de director. „Consider că ceea ce este mult, este mult pentru oricine. O instituţie de cultură trebuie să facă cultură şi nu ceea ce se întâmplă la Teatrul Muzical. Îmi pare rău faţă de angajaţii teatrului care în ultimii ani au suferit multe nedreptăţi. Refuzăm să mai fim asemuiţi ca şi imagine cu dl director Melinte”, a spus Ciumacenco.

Stop joc!

Ce a determinat o asemenea reacţie radicală după ce atâta vreme nu s-a întâmplat nimic? „Conflictul permanent dintre dumnealui şi angajaţii de la Teatru a culminat vineri, în jurul orei 18 când am fost sunat, că, deşi erau convocaţi la o repetiţie, nu erau lăsaţi să intre în teatru. M-am dus la faţa locului şi i-am rugat pe cei care nu erau primiţi în teatru să meargă acasă. Luni am discutat cu dl Melinte, dna Laura Sava şi cu dl Vali Munteanu de la Fundaţia «Andreiana Juventus» la mine în birou. I-am spus că îi voi cere în mod public demisia, iar dânsul m-a informat că nu şi-o va da. Voi face tot ce ţine de mine, pe lege, pentru a fi schimbat din funcţie. Au fost nenumărate momente când a trebuit să votăm fel de fel de lucruri legate de Teatrul Muzical şi eu şi colegii mei am fost în situaţia să punem capul în pământ şi să ridicăm mâna. Nu mai vreau să se întâmple acest lucru! Modul dânsului de a se comporta cu angajaţii şi regimul de teroare pe care l-a instaurat nu este corect pentru o instituţie de cultură”, a declarat Ciumacenco.

Viceprimarul a explicat că aleşii locali nu pot pur şi simplu să-l demită, trebuie să analizeze foarte bine situaţia, conform legii, pentru ca Florin Melinte să nu aibă posibilitatea să atace decizia CL în instanţă şi să câştige, fiind pus înapoi pe funcţie.

Melinte îl aşteaptă pe Nicolae

Contactat telefonic, directorul Muzicalului, Florin Melinte, a refuzat să comenteze declaraţiile viceprimarului Ciumacenco. „Aştept să se întoarcă în ţară din Suedia domnul primar Dumitru Nicolae şi voi discuta cu dânsul. Eu sunt angajat pe un contract de muncă încheiat între mine şi primarul Dumitru Nicolae. Voi discuta şi cu domnul preşedinte (n.a. al PSD Galaţi) Dan Nica. Apoi voi face declaraţii într-o conferinţă de presă”, ne-a declarat Florin Melinte.

Citit 1839 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.