Poveşti terifiante la Teatrul Muzical (III) - Autorităţile, surde şi mute la abuzurile reclamate

Poveşti terifiante la Teatrul Muzical (III) - Autorităţile, surde şi mute la abuzurile reclamate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*„Stări de etilism avansat” * „Ne ameninţă că ne scoate organele” * „Se bate cu pumnii în piept ca el are toate partidele la picioare” * „Noi supravieţuim cu un salariu de mizerie, diminuat în mod abuziv” *

Continuăm serialul poveştilor de coşmar petrecute la Teatrul Muzical “Nae Leonard”, situaţii care îl au ca protagonist pe directorul Florin Melinte şi pe care le-am mai relatat, dar fără ca autorităţile să ia vreo măsură. La şedinţa Consiliului Local din luna septembrie a acestui an, râuri de acuzaţii au curs la adresa directorului Florin Melinte. Dumitru Adi Ciochină, tehnician scenă maşinist, le-a reclamat aleşilor lucruri care, petrecute în orice altă parte, ar fi impus anchete şi măsuri urgente, inclusiv suspendări din funcţie până la clarificarea problemelor reclamate. Plângerea tehnicianului de scenă a rămas doar trecută negru pe alb în procesul verbal al şedinţei, document pe care aleşii şi l-au însuşit. Atât.

Acuzaţii grave

Cităm din document „După un an de zile, continuă acest regim al terorii şi al abuzurilor. Suntem obligaţi să suportăm în cele mai importante momente stările de etilism avansat ale dlui manager. După ce face câteva tururi de forţă cu traiectorii incerte şi limbaj incoerent şi necontrolat, este grijuliu ajutat de cei din grupul său de amici să dispară convenabil, pentru a nu ieşi prea tare în evidenţă. Toţi salariaţii din compartimentul tehnic au îndeplinit în timp şi cu randament optim toate sarcinile generale şi individuale de serviciu, conform fişei postului. În luna iunie, anul acesta, dl. manager Florin Melinte, fiind în stare de chef, cu permisiunea domniei sale de a părăsi instituţia cu o oră mai devreme, cu acordul dumnealui, şi-a permis să rupă biletele de voie la toţi salariaţii teatrului, ameninţându-i cu desfacerea contractului de muncă şi cu ore nemotivate. Mai mult, în zilele de 24 şi 25 septembrie, au avut loc două spectacole importante de succes. După ce am fost lăudaţi ca tehnicul a fost la înălţime şi că ne-am făcut datoria extraordinar, ne-am trezit cu decizii de sancţiune, cu reducerea salariului de bază cu 10 la sută. Iată răsplata domniei sale! Florin Melinte, mai nou, anul acesta se crede Dumnezeu, că el este mason, cavaler de Malta, ne ameninţă că ne scoate organele şi se bate cu pumnii în piept ca el are toate partidele la picioare şi că la unele instituţii se face campanie electorală din patru în patru ani. Noi supravieţuim cu un salariu de mizerie, diminuat în mod abuziv în vreme ce sunt salariaţi care au două venituri, iau şi pensii şi salarii. Ni s-a eliberat cabina de scenă şi ne-a băgat într-un tub, în nişte condiţii insuportabile, invocând ca are inventar. Un abuz şi mai grav este în cărţile noastre de muncă pătate cu date eronate, cu câte 100 de zile nemotivate, zile de concediu fără plată inexistente. Adevărata artă, într-o instituţie de cultură, se face cu dragoste şi căldură sufletească. Permiteţi unor oameni care au obligaţia să vă stoarcă zâmbete şi lacrimi să se dezvolte în faţa domniilor voastre fără teamă, fără a trai veşnic cu psihoza generală ca există o persoană care distruge tot ce e deosebit în această profesie şi în aceasta instituţie. Toţi artiştii şi salariaţii ne-am dori să luaţi o decizie definitivă, pentru că nu mai suportăm această teroare”, a spus Dumitru Ciochină.

De atunci şi până marţea trecută, când viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a cerut public demisia lui Florin Melinte şi a anunţat că PSD i-a retras sprijinul politic, nu s-a întâmplat nimic concret.

Vom continua serialul nostru şi mâine, cu un interviu acordat de artistul Paul Buţa, cel care şi-a simţit sufletul ţăndări atunci când n-a mai putut să îndure şi a părăsit scena Teatrul Muzical şi publicul pe care îl iubeşte cu toată inima.

Citit 3600 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2011 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.