Final de proiect - Am ISPĂşit destul!

Final de proiect - Am ISPĂşit destul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a anunţat ieri că lucrările la reţeaua de apă şi canalizare finanţate prin programul ISPA s-au încheiat. Astfel ia sfârşit, parţial, şi coşmarul şoferilor gălăţeni.

Viceprimarul şi-a cerut scuze gălăţenilor iritaţi pentru cei doi ani în care mare parte din străzile gălăţene au fost afectate, blocate, iar carosabilul a avut de suferit. Iată, însă, şi rezultatul: s-au schimbat sute de kilometri de conducte de apă rece şi de canalizare, s-au făcut staţii de epurare noi, avem un sistem european şi peste 90 la sută din Galaţi este canalizat în condiţiile în care în 2000 avea oraşul avea doar 40-45 la sută canalizare. „Până în prezent s-a făcut recepţia la terminarea lucrărilor de pe toate străzile, lucrări în valoare totală de 40,6 milioane de euro. S-au mai încheiat şi lucrările de reabilitare a staţiei de tratare a apei potabile, a staţiilor de pompare şi a lucrărilor conexe, toate în valoare de 8,6 milioane de euro. În prezent, continuă lucrările la noua staţie de epurare a apelor uzate, unde s-au investit 18,8 milioane de euro. Termenul de execuţie a lucrării este de 30 noiembrie 2011, în prezent aici făcându-se probe tehnologice, în vederea recepţiei”, a declarat Ciumacenco.

Valoarea totală a proiectului ISPA apă-canalizare este de 73,5 milioane de euro, bani ce includ asistenţa tehnică pentru pregătirea proiectelor în sectorul apei potabile şi al apelor uzate, în judeţul Galaţi (în valoare de 1,5 milioane de euro). Este în continuare în derulare, până la sfârşitul anului, contractul de asistenţă tehnică şi supervizare pentru contractele de apă uzată în Galaţi (3,8 milioane de euro).

Mai rămân însă, de executat, lucrările pentru reabilitarea străzilor care au fost afectate de proiectul ISPA. Firmele care au câştigat licitaţiile vor lucra atâta cât le va permite timpul, iar din primăvară vor relua activitatea în mod intensiv.

Citit 2439 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.