Final de proiect - Am ISPĂşit destul!

Final de proiect - Am ISPĂşit destul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a anunţat ieri că lucrările la reţeaua de apă şi canalizare finanţate prin programul ISPA s-au încheiat. Astfel ia sfârşit, parţial, şi coşmarul şoferilor gălăţeni.
Viceprimarul şi-a cerut scuze gălăţenilor iritaţi pentru cei doi ani în care mare parte din străzile gălăţene au fost afectate, blocate, iar carosabilul a avut de suferit. Iată, însă, şi rezultatul: s-au schimbat sute de kilometri de conducte de apă rece şi de canalizare, s-au făcut staţii de epurare noi, avem un sistem european şi peste 90 la sută din Galaţi este canalizat în condiţiile în care în 2000 avea oraşul avea doar 40-45 la sută canalizare. „Până în prezent s-a făcut recepţia la terminarea lucrărilor de pe toate străzile, lucrări în valoare totală de 40,6 milioane de euro. S-au mai încheiat şi lucrările de reabilitare a staţiei de tratare a apei potabile, a staţiilor de pompare şi a lucrărilor conexe, toate în valoare de 8,6 milioane de euro. În prezent, continuă lucrările la noua staţie de epurare a apelor uzate, unde s-au investit 18,8 milioane de euro. Termenul de execuţie a lucrării este de 30 noiembrie 2011, în prezent aici făcându-se probe tehnologice, în vederea recepţiei”, a declarat Ciumacenco.
Valoarea totală a proiectului ISPA apă-canalizare este de 73,5 milioane de euro, bani ce includ asistenţa tehnică pentru pregătirea proiectelor în sectorul apei potabile şi al apelor uzate, în judeţul Galaţi (în valoare de 1,5 milioane de euro). Este în continuare în derulare, până la sfârşitul anului, contractul de asistenţă tehnică şi supervizare pentru contractele de apă uzată în Galaţi (3,8 milioane de euro).
Mai rămân însă, de executat, lucrările pentru reabilitarea străzilor care au fost afectate de proiectul ISPA. Firmele care au câştigat licitaţiile vor lucra atâta cât le va permite timpul, iar din primăvară vor relua activitatea în mod intensiv.

Citit 2318 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 23:26

3 comentarii

 • postat de petru
  Luni, 14 Noiembrie 2011 08:49
  Combinatul a fost si este necesar urbei noastre.Nu sunt deloc vikingi oamenii care lucreaza in combinat,sunt oameni deosebiti de harnici si care au adus plus valoare acestui oras.Vikingul care voteaza pe carnati esti tu MITICA PARAIPAN ,familia ta si toti cunoscutii tai,BABALAULE.Cu toate ca l-am criticat de multe ori si sunt un om de dreapta,de data asta il felicit pe Ciumacenco pt. rezolvarea acestei probleme cu canalizarea {oare a rezolvat-o?}.Cand se realizeaza ceva folositor urbei,trebuie sa venim cu felicitari si incurajari NU cu improscari cu noroi asa cum se manifesta unii indivizi sub pretextul anonimatului.

  Doamne ajuta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Vineri, 11 Noiembrie 2011 09:35
  felicitari pentru asta! dar ar cam trebui sa ne apucam de fluidizarea traficului auto, ca este un haos de nedescris! cine o sa vina la primarie poate sa viziteze bucurestiul, unde s-au facut zeci de pasaje, sub sau supraterane, si inca se mai fac! si incepe sa se vada ceva! au fost scumpe, de durata, dar se merita! in secolul 21 trebuie sa venim cu idei noi, si nu cu idei de 1979!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mitica paraipan
  Vineri, 11 Noiembrie 2011 08:40
  Acest individ nu poate fi absolvit de tot raul pe are l-a facut Galatiului, pe seama unei lucrari facute deandoaselea.

  Asta ca sa ne fie invatatura de minte ca la urmatoarele alegeri sa punem la Primarie oameni de calitate.

  Dar mi-e frica de vikingii veniti la combinat, dar care au uitat sa se duca la casele lor, ca vor vedea urna de vot pe baza de fasole si carnati, sarmale si covrigi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.