Târguială pe titluri şi premii onorifice în şediţa Consiliului Local

Târguială pe titluri şi premii onorifice în şediţa Consiliului Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, nominalizările făcute la Premiile municipiului Galaţi şi mai cu seamă stabilirea personalităţilor care merită să primească titlul suprem de Cetăţean de Onoare au aprins discuţiile în Consiliul Local. Dacă uitarea unor gălăţeni care chiar au adus celebritate oraşului poate sau nu să fie explicată (politic), e greu de înţeles de ce premierea unor elevi şi sportivi olimpici şi campioni internaţionali a provocat voturi împotrivă şi abţineri.

Patimile s-au încins şi mai tare când a venit vorba despre situaţia societăţii Apaterm. Nu s-a luat o decizie, propunerea primarului Dumitru Nicolae fiind să aşteptăm până la primăvară.

Una dintre cele mai importante decizii luate vizează birurile din 2012. Aleşii au decis în şedinţa de ieri să menţină cuantumul taxelor şi impozitelor pentru persoanele juridice şi să le majoreze cu cinci la sută - rata inflaţiei - pentru persoanele fizice.

Cetăţenii de Onoare

Şeful Comisiei de Cultură, dr. Gheorghe Bugeag, l-a propus pe decanul Facultăţii de Medicină pe lista (deja lungă) cu Cetăţeni de Onoare motivând că instituţia a scos prima promoţie de medici şi, cu toate că nu se află în cele mai bune relaţii şi în acelaşi partid cu dr. Aurel Nechita, este obligat moral să-l nominalizeze. Liberalul Marius Stan nu s-a putut abţine să le bată obrazul aleşilor amintindu-le despre performanţa extraordinară a echipei de fotbal Oţelul, de reclama care i s-a făcut oraşului în 200 de ţări, dar şi de faptul că sportivii au fost din nou uitaţi când a fost vorba de Cetăţeni de Onoare. Aleşii au sărit repede să-i ofere titlul de Cetăţean de Onoare lui Dorinel Munteanu, Sergiu Costin sau Gabriel Paraschiv, dar Marius Stan le-a amintit că şi anul trecut a fost o discuţie similară. „Noi nu cerşim ceva. Dacă ar fi propus consilierii PNL ar fi fost ca şi cum aş fi venit eu să mă premiez. Aşteptam o recunoaştere din partea dumneavoastră! Şi dacă reveniţi asupra lucrurilor, mulţumim mult, dar nu mai e cazul!”, le-a spus Marius Stan.

Iată şi lista celor care anul acesta vor deveni Cetăţeni de Onoare ai Galaţiului: Virgil Tănase - scriitor, jurnalist, traducător, autor de texte dramatice şi regizor, dr. Aurel Nechita – decanul Facultăţii de Medicină, Dorinel Munteanu - antrenorul Oţelului, Sergiu Costin - căpitanul Oţelului, Ştefan Gheorghiu - violonist şi pedagog (titlu acordat post-mortem), Valentin  Gheorghiu - pianist şi compozitor, Teodor Parapiru - scriitor, actorii Florin Piersic şi George Motoi, Grid Modorcea - critic de artă şi regizor, scriitorul Nicolae Ioana – decanul Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, Vasile Lăcătuş – inginer navalist la Şantierul Naval Damen Galaţi, prof. univ. dr. Ovidiu Corneliu Dumitriu şi fotbalistul şi antrenorul Ion Morohai.

La insistenţele primarului, pentru că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea Combinatului, ArcelorMittal Galaţi va primi Premiul Municipiului Galaţi. Tot pe lista de premianţi o regăsim şi pe soţia unui ales local PC, prof. univ. Carmen Gasparotti, dar şi pe dr. Nicolae Bacalbaşa sau SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare.

Vom reveni cu amănunte asupra discuţiilor care au vizat birurile din 2012 şi situaţia Apaterm.

Citit 2060 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2011 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.