Revoluţionarii au depus o petiţie la Prefectură

Revoluţionarii au depus o petiţie la Prefectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, la ora 17,00, revoluţionari gălăţeni se vor întâlni la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a hotărî paşii următori ai protestului împotriva intenţiei Guvernului de a desfiinţa, începând cu anul viitor, a indemnizaţiilor lunare pentru revoluţionari.

Acest lucru s-a hotărât vineri, în timpul unui protest de mici dimensiuni desfăşurat în parcul monumentului din faţa Prefecturii. Dacă frigul de vineri, neîncrederea în înţelegerea autorităţilor şi faptul că nu sunt mulţi beneficiari de indemnizaţie în oraş, i-a ţinut în casă pe mulţi revoluţionari, numărul celor prezenţi tot a fost prea mic.

Deci vineri, la 12,00, după încheierea mitingului pensionarilor, la monumentul eroilor Revoluţiei de lângă Teatrul Dramatic s-a strâns doar o mână de revoluţionari din C.O.R.D. (Consiliul de Onoare al Revoluţiei din Decembrie). Câţiva dintre aceştia au urcat la prefect, înmânându-i o petiţie în care se cerea păstrarea indemnizaţiei, ocazie pentru reprezentanţii revoluţionarilor de a mai cere o dată ajutor şi pentru colegii cu situaţii sociale mai grave.

“L-am rugat pe domnul prefect să transmită Guvernului României şi celor cu care se întâlneşte că foarte mulţi revoluţionari trăiesc doar din această indemnizaţie. În concluzie, dacă li se ia această indemnizaţie, oamenii aceştia vor rămâne fără niciun venit, vor fi puşi în situaţia de a ieşi în stradă!”, a declarat, la ieşirea de la prefectul Paul Florea, preşedintele C.O.R.D., Eugen Stoleriu. Cei prezenţi s-au plâns de asemenea de lipsa joburilor, de scumpete, datorii la bănci, probleme de sănătate şi de familie care ar putea fi rezolvate într-o ţară normală.

Citit 1545 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2011 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.