Ce vor decide aleşii? - Subvenţie pentru căldură, în funcţie de venituri

Ce vor decide aleşii? - Subvenţie pentru căldură, în funcţie de venituri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La şedinţa Consiliului Local din această săptămână se vor stabili noi reguli de acordare a subvenţiei de la bugetul local pentru căldura furnizată în sistem centralizat, reguli care se vor aplica de la 1 ianuarie 2012. Concret, subvenţia nu va mai fi unitară, aceeaşi pentru toţi, ci va fi mai mare sau mai mică, în funcţie de veniturile gălăţenilor beneficiari.

În spatele acestei idei se află democrat-liberalii din Consiliu, care au propus încă de la şedinţa din luna septembrie ca subvenţia să se acorde în mod diferenţiat, pe persoană şi categorii de venituri. Dorinţa PDL este ca persoanele cu venituri mai mari să plătească mai mult pentru căldura furnizată în sistem centralizat, iar cele cu venituri mici să fie ajutate de la bugetul local.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco (PSD) i-a convins să aştepte până la finele lunii decembrie când se va şti exact câte persoane au nevoie de subvenţie şi câte nu. Vineri nu se ştia încă nimic oficial despre criteriile pe baza cărora va fi acordată subvenţia.

În acest moment, preţul local al energiei termice facturate populaţiei este de 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA, iar subvenţia unitară de la bugetul local pentru acoperirea diferenţei dintre preţul mediu de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei, este de 64,28 lei/Gcal.

Citit 1995 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2011 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.