Amendamentul buclucaş la bugetul CJ Galaţi

Amendamentul buclucaş la bugetul CJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unul dintre cele două amendamente depuse de USL la proiectul de buget pe 2012 al Consiliului Judeţean Galaţi a iscat noi conflicte

Vicepreşedintele CJ, liberala Tania Bogdan, a ţinut să tragă un semnal de alarmă asupra posibilităţii ca bugetul să fie blocat, dacă prefectul Paul Florea va ataca în contencios amendamentul privind alocarea sumei de aproximativ 6,5 milioane de lei pentru drumurile comunale. „Am vorbit cu directorul executiv de la Departamentul Financiar-Contabil din cadrul CJ referitor la posibilele consecinţe dacă prefectul ar ataca în contencios această hotărâre. Sigur, consecinţele pot fi extrem de grave, pentru că vor fi afectaţi banii de salari, de bunuri şi servicii, dar mai ales banii de investiţii. În condiţiile în care hotărârea de buget nu ar fi validată, Consiliul ar trăi în 2012 doar din 30 de miliarde de lei vechi, faţă de 40 de milioane de euro”, a precizat Tania Bogdan.

„Preşedintele CJ este în munţi”

Acuzele au curs şi către preşedintele CJ, care ar trebui să prezinte prefectului lămuriri asupra acestei hotărâri, dar, conform Taniei Bogdan, Eugen Chebac lipseşte în aceste zile din CJ. „Există o adresă sosită la Consiliul Judeţean din partea prefectului, dar preşedintele Chebac lipseşte de mai bine de o săptămână. Nu există nicio dispoziţie de preşedinte, care să împuternicească un vicepreşedinte pe durata absenţei domniei sale. Nu avem niciun document care să ne dea dreptul de a lua decizii. Aşa se lucrează la CJ. Preşedintele este în munţi…, nu cred că exagerez”, a mai precizat Tania Bogdan, în conferinţa susţinută la sediul PSD.

Baricada Florea şi Chebac

Aflat de aceeaşi parte a baricadei cu preşedintele CJ, conform celor din USL, prefectul Paul Florea s-a rezumat să precizeze că o să facă tot posibilul să nu blocheze bugetul CJ-ului pe 2012. „Trebuie să ne mişcăm cu talent pe această sârmă politică”, a concluzionat Paul Florea.  

În ceea ce priveşte posibila prezenţă a lui Eugen Chebac „în munţi”, din partea Consiliului Judeţului Galaţi am primit o informare prin care se precizează că „Preşedintele Eugen Chebac a plecat în cursul dimineţii zilei de luni în delegaţie, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile preşedintele CJ Galaţi nu s-a mai putut întoarce în judeţ, toate arterele care fac legătura între Bucureşti şi Galaţi fiind blocate din cauza zăpezii”.

Citit 1771 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.