Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
18 comentarii

* Fostul manager, Florin Melinte, susţine că este în continuare directorul teatrului şi îşi vrea postul înapoi * Prefectul Paul Florea consideră că Teodor Niţă este director interimar până când, în urma anchetei, va lua o decizie în privinţa hotărârii CL prin care a fost numit în această funcţie *  

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, declanşează o anchetă administrativă la Teatrul Muzical „Nae Leonard” pentru a desluşi bulibăşeala şi neregulile petrecute acolo şi cine sunt vinovaţii care trebuie să răspundă. Prefectul a decis să emită un ordin de verificare a situaţiei de la Muzical după ce pe masa lui a ajuns proiectul de hotărâre al Consiliului Local, votat pe 31 ianuarie, prin care aleşii l-au numit director interimar la teatru pe Teodor Niţă. După cum ne-a declarat prefectul, iniţial, hotărârea votată de consilieri putea primi viza de legalitate. Lucrurile s-au schimbat, spune prefectul, ieri dimineaţă, când fostul manager al Muzicalului, Florin Melinte, a venit la Prefectură cu o serie de documente, încercând să dovedească faptul că el este adevăratul director al instituţiei de cultură.
Pus în faţa unei situaţii paradoxale, prefectul i-a chemat la discuţii cu şefa compartimentului juridic, Georgeta Topciu, pe Florin Melinte şi pe Teodor Niţă şi a ascultat argumentele ambelor părţi. „Din punctul meu de vedere, singura soluţie pe care am identificat-o este să emit un ordin de verificare administrativă a ceea ce s-a întâmplat la Muzical”, ne-a declarat prefectul Paul Florea.

Ce s-a întâmplat?
Paul Florea spune că la Muzical s-au petrecut nereguli strigătoare la cer. „Dl Florin Melinte şi-a dat demisia de la 1 decembrie 2011, dar concediu medical i-a fost plătit, conform fluturaşilor pe care ni i-a prezentat, ca director al teatrului. Am luat legătura cu preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Olimpia Buzia, pentru că i s-au plătit dlui Melinte concedii medicale neavizate. După concediul medical, primarul i-a aprobat cererea de concediu de odihnă. În toată această perioadă, a fost lăsat să semneze documente ca director al teatrului. Cum a fost posibil, dacă de la 1 decembrie dl Melinte era demisionar? Voi face o anchetă administrativă din care să rezulte cine a încălcat legea şi voi sesiza organele în drept. Sunt nereguli pentru care cineva trebuie să răspundă”, ne-a declarat prefectul.Ce-au votat aleşii?
Florin Melinte pretinde că este director al teatrului în continuare deoarece, conform contractului de management, primarul şi Consiliul Local trebuia să ia act, după demisie, de vacanţa postului şi să numească un interimar. În contractul de management pe care l-a avut Florin Melinte se arată negru pe alb „Contractul încetează prin renunţarea de către manager la mandatul încredinţat; în acest caz managerul va acorda un preaviz de cel puţin 30 de zile”. Iar în facsimil puteţi citi demisia lui Florin Melinte. Primul articol al hotărârii votate recent de aleşi prevede clar: „Se ia act de încetarea contractului de management al domnului Florin Melinte la date de 31.12.2011 şi vacantarea funcţiei de director la Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi”. În articolul al doilea Teodor Niţă este desemnat în funcţia de director interimar iar în cel de-al treilea articol i se dă dreptul să efectueze toate actele de gestiune curentă.Cine conduce teatrul?
Întrebarea de mai sus i-am adresat-o prefectului judeţului Galaţi, dat fiind toată această situaţie. Prefectul ne-a declarat că, din punctul său de vedere, Teodor Niţă este directorul interimar al teatrului şi conduce instituţia până când se va termina ancheta şi va putea lua o decizie de validare asupra hotărârii prin care a fost numit în funcţie de către Consiliul Local.

„O demisie rămâne demisie”
Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco este de părere că hotărârea pe care Consiliul Local a aprobat-o în unanimitate este corectă şi legală, mai ales că la momentul aprobării ei era de faţă secretarul Consiliului Local, iar preşedinte de şedinţă era avocatul Mihai Manoliu, specialist în drept. Vicele afirmă că persoanele care se ocupă de verificarea legalităţii pot spune dacă hotărârea întruneşte condiţiile de legalitate, dar consideră că o demisie rămâne demisie în orice situaţie.

Directorul interimar al Teatrului, Teodor Niţă, îşi continuă activitatea la conducerea instituţiei de cultură: „Sunt obligat prin lege să fiu directorul interimar al teatrului, respect hotărârea Consiliului Local şi îmi văd de treabă. Mă ocup de soarta şi de rezolvarea problemelor de la teatru şi vă asigur că nu sunt puţine!”.

Citit 7553 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2012 18:34

18 comentarii

 • postat de ande Sâmbătă, 18 Februarie 2012 14:02 Link la comentariu
  0
  0

  Toate cele patru banuieli ale ziarului "Adevarul" sunt logic valabile ,la care ar mai trebui adaugat un punct 5 si anume ,ochiul si timpanul ecleziast, asa cum s-a mai dovedit cu ''oculta Nicolae" . Cum este posibil sa sustragi acte "oficiale''(contracte rulate in special ,) si sa le duci acasa, ce este compromitator ,daca s-a lucrat corect?Cine se scuza se acuza! ,zice un vechi proverb . Inchipuiti-va ce caraghioslac de politicieni avem cu spilholti si sortulet,daca sunt amestecati in temple masonice.Melentita e inalt raspandita, in cazul acesta DC.

  Raportează
 • postat de DC Sâmbătă, 18 Februarie 2012 08:32 Link la comentariu
  0
  0

  cititi in adevarul de seara care este adevarul...ziarul viata libera asta este psd-ist si doar nu credeti ca va incrimina cumva pe cineva din PSD..adica pe Dumitru sau pe alcineva , cititi Adevarul de seara de galati de ieri vineri!

  Raportează
 • postat de STEFAN Vineri, 17 Februarie 2012 15:12 Link la comentariu
  0
  0

  Veropai, otrava, tot mai e in teatru? Sa dea banii la oameni inapoi. vechime. grupa de munca, sporuri. Ea are salariu 15 mil si restul vai de ei. VEROPAI, DA-TI DEMISIA!!!!!!!!!!!! DACA NU POTI S-O SCRII, TI-O SCRIEM NOI!!!

  Raportează
 • postat de STEFAN Vineri, 17 Februarie 2012 15:08 Link la comentariu
  0
  0

  Veropaica, otrava, tot mai e in teatru? Sa dea banii la oameni inapoi! Sa le dea la oameni vechimea si grupa de munca. Ea are salariu mare 15. milioane si restul paduchi. Sa-i fie rusine umflatei ca a facut numeroase falsuri in acte cu acordul lui melintica. VEROPAI, DA-TI DEMISIA!!!!!!!!!!! CA AI FACUT MULT RAU LA OAMENI DE MAI BINE DE 20 DE ANI. RUSINE!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de SĂ VINĂ DNA-ul !!!! ANCHETĂ !!! Vineri, 17 Februarie 2012 14:48 Link la comentariu
  0
  0

  Băi,toți sunt bolnavi la minte cu Teatrul Muzical.Ce naiba este acolo?Teatrul Dramatic parcă nici nu există.Fac spectacole și atât.Să vină DNA-ul să ia la puricat documentele financiare al Teatrului Muzical și să deschidă o anchetă pentru că acolo miroase a fraudă și vor să mușamalizeze furturile și abuzurile care cred că au fost pe acolo pentru că sunt bătălii prea mari pe acolo.Acolo sunt bani mulți dispăruți de tot se insistă în scandal.

  Raportează
 • postat de Claudiu Vineri, 17 Februarie 2012 12:53 Link la comentariu
  0
  0

  Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere http://signup.wazzub.info/?lrRef=561c7

  Raportează
 • postat de Claudiu Vineri, 17 Februarie 2012 12:52 Link la comentariu
  0
  0

  Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere http://signup.wazzub.info/?lrRef=561c7

  Raportează
 • postat de bleu jandarm Vineri, 17 Februarie 2012 12:07 Link la comentariu
  0
  0

  E total aiurea, in "ridicol"a trait tot timpul ,cu "dubla personalitate" iar cei interesati l-au manevrat ca pe grivei ,facand mult rau in jurul lui. E greu sa traiesti fara avantajele unei functii "grase" mai ales in criza ca toata lumea.Nu mai "curge " ,nu mai "pica" si-si scuipa in san de frica ! Problema lui mare acum este ca revenind"la prima "dragoste" , cu instrumentul in mana se viseaza Napoleon Bonaparte, iar cei din jur au nevoie de linistesi siguranta.

  Raportează
 • postat de LILI Vineri, 17 Februarie 2012 10:24 Link la comentariu
  0
  0

  DEMISIA ISI PRODUCE EFECTELE DIN MOMENTUL DEPUNERII SALE, ANGAJATORUL II POATE SOLICITA SAU NU EFECTUAREA PERIOADEI DE PREAVIZ, IAR RENUNTAREA LA DEMISIE TREBUIE ACCEPTATA DE CATRE ANGAJATOR IN PERIOADA DE PREAVIZ, NU LA 2 LUNI DE LA DEPUNEREA EI.

  Raportează
 • postat de Karel Vineri, 17 Februarie 2012 09:26 Link la comentariu
  0
  0

  Dupa atata taraboi orice om pricepe ca Melinte nu este sanatos.Bun asa este el.

  Dar sefii lui ce fac? Si ei sunt bolnavi? Ne fac de ras pe noi galatenii, asta fac. Sunteti platiti de noi sa aplicati legea.

  Nu este o companie privata, nici pravalia parintilor, este teatrul galatenilor. Asta daca cumva ati uitat.

  Domnule Melinte, si eu ca simplu ciumplac am citit scrisoarea de demisie si asta inteleg, ca nu mai vrei sa fii director ca sa te tratezi. Te-ai tratat cumva si noi nu stim? Esti iarasi sanatos? Dar cu demnitatea, cu demnitatea cum stai?

  Raportează
 • postat de muuu Vineri, 17 Februarie 2012 08:58 Link la comentariu
  0
  0

  rautate, paranoia ,melinte trateaza-te ...................oamenii nu te vor ...esti o rusine

  Raportează
 • postat de LALA Vineri, 17 Februarie 2012 08:28 Link la comentariu
  0
  0

  TUPEU NESIMTIT, RIDICOL EXTREM, GROTESC , ASA A CONDUS MELINTE TEATRUL. CEL CE TRIMETEA POTERA CONCEDIILOR MEDICALE LA USA SALARIATILOR S-A IMBOLNAVIT! LUI CINE-I TRIMITE POTERA, AVAND IN VEDERE CA TOATE CONCEDIILE MEDICALE AU FOST ACORDATE, PE SEST, DE CHIRURGUL CHICUS SI ,NU DE UN NEUROLOG?

  Raportează
 • postat de iacob Vineri, 17 Februarie 2012 08:22 Link la comentariu
  0
  0

  Daca Melinte este bolnav, duca-se la doctor.Dar ce facem cu sclerozatul de primar care a orhestrat aceasta mascarada?!

  Raportează
 • postat de duhovnicul serafim Vineri, 17 Februarie 2012 00:25 Link la comentariu
  0
  0

  Mai Florinele, hai ca esti ridicol. Se pare ca MELINTITA e cronica, mai baiatule. Du-te bre la Viena, unde ziceai ca te duci sa-ti ingrijesti sanatatea. Dar spune-le doctorilor aia destepti, sa-ti faca si o trepanatie la creer pe normala la timpan, poate iti scoate MELINTITA din cap, ca prea te dai in scranciob, mai obsedatu-le de putere. Si paranoia este o boala grea, dar am auzit ca se trateaza cu doze de tuica batrana, de la 2 kg in sus, la restaurantul Royal. S-a dus vremea ta. Vezi sa nu incerci sa mai treci nici macar pe langa teatru. S-a tamaiat prin zona si s-ar putea ca fumul de tamaie sa dauneze grav sanatatii, precum strigoilor. Asa ca ai mare grija. Toata stima si consideratiuni spumoase domnule "doctor de clarinete".

  Raportează
 • postat de cacableu Joi, 16 Februarie 2012 23:29 Link la comentariu
  0
  0

  Dar unde e decizia de retragere a demisiei a lui Melintica, Ups Bietul Nica... pardon Nita a uitat de cea foicica. Lasa ba, Munteanu e" divina", nu tu.
  "Retractarea demisiei ca act unilateral de voinţă se face numai cu acordul expres al angajatorului, în caz contrar demisia îşi produce efectele".Dar el si-a retras-o. Daca si-a retras-o tot el e sefu. Asta e ba! Mutati botul bleu in alta parte. Eu va doresc multa, multa ....muuu muuuu...mmm ,sanatate si usurinta in a esua...

  Raportează
 • postat de cacableu Joi, 16 Februarie 2012 23:27 Link la comentariu
  0
  0

  Dar unde e decizia de retragere a demisiei a lui Melintica, Ups Bietul Nica... pardon Nita a uitat de cea foicica. Lasa ba, Munteanu e" divina", nu tu.
  "Retractarea demisiei ca act unilateral de voinţă se face numai cu acordul expres al angajatorului, în caz contrar demisia îşi produce efectele".Dar el si-a retras-o. Daca si-a retras-o tot el e sefu. Asta e ba! Mutati botul bleu in alta parte. Eu va doresc multa, multa ....muuu muuuu...mmm ,sanatate si usurinta in a esua...

  Raportează
 • postat de GEAL Joi, 16 Februarie 2012 23:18 Link la comentariu
  0
  0

  Boala puterii il macina pe melinte de peste 20 de ani. Si cateva jigodii din spate ii cultiva orgoliul pe fondul bolnav.I s-a dat prea multa importanta intr-un registru populist apus. S-a schimbat vremea ,domnule!

  Raportează
 • postat de Caprariu Mihai Joi, 16 Februarie 2012 19:12 Link la comentariu
  0
  0

  ...Melinte ,tu chiar nu esti sanatos ,se pare ca diagnosticul care a fost dat nu a fost bun du-te cu incredere si mai fa niste analize poate reusesti sa te vindeci ... eu iti dau un sfat chiar daca lucrul asta nu il fac des,cauta sa te schimbi si sa accepti realitatea pe care ti-ai creat-o daca nu ai sa innebunesti din pacate ...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.