Primăvara se numără candidaţii - Ei vă cer să îi votaţi, dumneavoastră decideţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primăvara se numără candidaţii - Ei vă cer să îi votaţi, dumneavoastră decideţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Oţelului sau senatorul "Om Bun" * Alţi doi "alergători": un viceprimar de 37 de ani şi un fost primar de 69 de ani * Un doctor, un inginer sau un ofiţer maritim pentru CJ?  * Toader, locomotivă de partid *


De astăzi în trei luni şi cinci zile vom merge la vot pentru a ne alege noul primar, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, precum şi noii consilieri locali şi judeţeni. Cum data de 10 iunie începe să se apropie, iar dumneavoastră vreţi să mergeţi la vot în cunoştinţă de cauză, "Viaţa liberă" vă va prezenta la începutul fiecărei luni înainte de alegeri care sunt candidaţii care s-au înscris în cursa electorală. Pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi avem următorii candidaţi anunţaţi în mod oficial: Marius Stan (candidatul USL) şi Marius Necula (candidatul PDL).

Preşedinte al Clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan are 54 de ani şi este  consilier local PNL (singurul partid în care s-a înscris vreodată). Nu este prima oară când candidează pentru primăria Galaţi, cetăţenii amintindu-şi de sloganul „Tare pentru Galaţi” pe care l-a folosit în campania din 2008. Marius Stan este de profesie inginer, a absolvit Facultatea de Metalurgie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi este căsătorit pentru a treia oară şi are trei copii. De anul trecut, numele lui Marius Stan se leagă de calificarea, în premieră pentru Oţelul, în Champions League.   

Nici contracandidatul său oficial, senatorul PDL Marius Necula, nu se află la prima luptă electorală pentru funcţia de primar al Galaţiului. Înainte de a fi în PDL, a activat în PSD şi, pentru o scurtă perioadă, în PLD. Cu doar trei zile înainte de alegerile din această vară, pe 7 iunie, va împlini 48 de ani. Este căsătorit şi are doi copii. De profesie inginer ( TCM – Universitatea Dunărea de Jos), Necula are un master în drept comunitar, un doctorat în economie, iar CV-ul său mai cuprinde şi alte două facultăţi cărora le-a urmat cursurile timp de doar un an – „Danubius” (Drept) şi Studii Economice („Titu Maiorescu”). Cunoscut pentru activitatea în multe ONG-uri (Crucea Roşie, Millenium, Mişcarea Independentă, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Cetăţenilor), Necula a fost şi subprefect al Galaţiului (2001-2004) şi prefect (2004-2005).  

Neanunţaţi, dar hotărâţi: viceprimarul şi fostul primar  
Deşi încă nu au făcut nici un anunţ oficial, mai există cel puţin doi candidaţi care şi-au ascuţit armele pentru bătălia din iunie: Nicuşor Ciumacenco şi Eugen Durbacă. Amândoi vor candida în afara partidelor care sunt angrenate în complexul protocol al USL. Cum PSD Galaţi a fost de acord cu candidatul comun Marius Stan, Ciumacenco va candida probabil ca independent, cu sprijinul altor formaţiuni politice şi/sau al ONG-urilor. Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco are 37 de ani, este căsătorit, are un copil şi este de profesie stomatolog – a absolvit în 1999 Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţegan", din Cluj-Napoca. Până să fie ales viceprimar (primul mandat de consilier local) Ciumacenco  a profesat ca stomatolog la Cluj, apoi la Policlinica combinatului de la Galaţi.

La extrema cealaltă – biologic vorbind – se află liderul PC Eugen Durbacă. Deşi pe 16 mai împlineşte venerabila vârstă de 69 de ani şi este bunic deja (are doi copii), fostul primar al Galaţiului a declarat în repetate rânduri că va candida sigur la funcţia de edil, fie din afara PC (dacă va rezista alianţa cu PNL), fie cu susţinerea altor formaţiuni - PRM, UNPR, PPDD. Băcăuan la origine, este de profesie inginer, a absolvit Facultatea de Mecanicã - Institutul Politehnic Iaşi şi nu face un secret că a urmat cursurile Academiei de Studii Economice Ştefan Gheorghiu (1981-1984). Înainte de ‘89 a ocupat funcţii de conducere la diverse unităţi – ICMS, IUGC, Şantierul Naval –, dar şi politice (membru supleant al CC al PCR). Gălăţenii încă îşi amintesc de decembrie ’89, când a fost salvat cu un transportor blindat al armatei de muncitorii care voiau să îl linşeze. A fost primar timp de două mandate consecutive (1992-1996, de pe listele PSM, iar în 1996-2000 de pe lista PDSR), în mandatul 2004-2008 a fost preşedinte CJ iar acum este vicepreşedinte CJ şi un prosper om de afaceri. Traseul său politic: PCR, PSM, PDAR, PDSR, ApR, PD, PUR şi PC.

Prefectul, colonelul Ene şi lista nu se încheie aici 
În afară de aceştia, mai există şi alte nume vehiculate drept candidaţi pentru funcţia de primar: actualul prefect, Paul Florea şi liderul Municipalei PPDD, Ene Costică. Oficial, Florea a respins varianta – care încă se vehiculează, că PDL ar putea să îl înlocuiască pe candidatul Necula cu dânsul, dacă sondajele vor arăta că prefectul are mai multe şanse decât senatorul. Nici colonelul (pensionat) Ene Costică (fost şef al Protecţiei Civile şi, pentru scurt timp şi al ISU Galaţi) nu a oficializat în vreun fel, până acum, informaţia. 

Lista nu se opreşte aici. Cu siguranţă vor apărea şi alţi candidaţi, pe principiul (oficial) că într-o democraţie nu îi poţi interzice nimănui să candideze şi pe tradiţia (neoficială) că „iepurii electorali” pot rupe voturi de la candidaţii cu şanse reale.      

Deşi a infirmat zvonurile cum că ar vrea să fie primar, country manager-ul ArcelorMittal Ionel Borş a rămas deja în memoria colectivă ca un posibil candidat al UNPR. Un alt zvon se leagă de posibila candidatură a lui Marian Filimon, însă acesta a precizat că încă nu a luat o decizie în acest sens. De pe patul de spital de la Psihiatrie, fostul parlamentar Nati Meir, cercetate pentru corupţie, a anunţat că va candida la prima funcţie a Galaţiului. Nici liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş, nu a ratat ocazia de a-şi anunţa candidatura, însă după nici o lună şi-a retras-o anunţând că nu are bani pentru campania electorală. Pe spaţiul virtual al Internetului şi avocatul Constantin Telegan şi-a anunţat candidatura, ca independent.

Aspiranţii la conducerea CJ  
Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, până în acest moment există înscrişi oficial în luptă trei persoane: social-democratul Nicolae Bacalbaşa (USL), democrat-liberalul Iulian Aramă (PDL) şi (încă) social-democratul Eugen Chebac (susţinut de UNPR).

Doctorul Nicolae Bacalbaşa va împlini pe 29 martie 68 de ani, este căsătorit şi are o fiică. A absolvit Universitatea de Medicină şi farmacie Carol Davilla, Bucureşti, a fost şef al clinicii ATI din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean (unde a activat timp de 40 de ani) şi este profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie, dar şi un cunoscut scriitor şi publicist. În prezent este consilier judeţean PSD. Renumit pentru cazurile medicale pe care le expune presei, Nicolae Bacalbaşa este cunoscut şi pentru numeroasele cărţi publicate, atât de specialitate (medicină), cât şi beletristică.    

Cel de-al doilea candidat, Iulian Aramă, va împlini pe 13 octombrie 45 de ani. Este consilier judeţean PDL (unicul partid în care a fost vreodată, chiar de când se numea doar PD) la al doilea mandat şi şef al Electrica Galaţi. Este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii de la Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, masterand în administraţie publică (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti), are un brevet de invenţie şi numeroase specializări.  

Şi actualul preşedinte CJ Eugen Chebac vrea încă un mandat, UNPR deja anunţând că îl va susţine în acest sens, deşi acesta şi-a păstrat calitatea de membru PSD. Pe 22 iulie împlineşte 61 de ani, este bunic şi, de profesie, inginer (1975-1979 - Institutul de Marină Constanţa), având şi două masterate în managementul financiar şi administraţie publică şi în administraţia publică europeană. Înainte de Revoluţie a fost, pe rând, ofiţer maritim internaţional şi şeful Secţiei de Exploatare Nave la Flota IV Galaţi, iar din 1989, timp de zece ani, reprezentant în ţară şi străinătate a Companiei Maritime Române S.A.. A mai condus, pe rând, S.C. Docuri S.A, Port Bazinul Nou S.A, şi SC Metal Trade SRL. Este la al treilea mandat de ales judeţean (2000-2005 – consilier judeţean, din 2005-2008 vicepreşedinte CJ, 2008-în prezent, preşedinte CJ). Traseu politic: PD şi PSD. 

„Neoficialii” Toader şi Resmeriţă 
Pe lista candidaţilor vine tare din urmă democrat-liberalul Mircea Nicu Toader care se pare că este obligat de conducerea partidului să candideze la preşedinţia

CJ, pe principiul locomotivei electorale, pentru a obţine cât mai multe mandate de consilier judeţean.  
Deputat aflat la al doilea mandat (după cel din 2000-2004) Mircea Nicu Toader a împlinit pe 23 ianuarie 64 de ani. Este căsătorit, are doi copii. A fost şef de promoţie, în 1969, la Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", are masterul în Dreptul Informaţiilor şi a Securităţii Private, dar a urmat şi cursuri de perfecţionare în specialitate şi în management, precum şi la  Colegiul Naţional de Apărare – 2006. A fost şef şi apoi ofiţer mecanic maritim la NAVROM Constanţa, ofiţer mecanic maritim, şef mecanic maritim, iar din 1976, timp de 14 ani, a fost director al  Centrului de Calificare şi Perfecţionare al Navigaţiei Fluviale Galaţi. A condus, pe rând,   NAVROM Galaţi, Grupul de Nave Fluviale PETROMIN SA Constanţa, şi SC TRANS EUROPA S.A. Galaţi. În 1993 a fondat Asociaţia Armatorilor Fluviali din România. Din  iunie 2004 până în septembrie 2005 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, din septembrie 2005 până în martie 2007, secretar de Stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar în septembrie 2006 –la Colegiul Naţional de Apărare. Este în prezent liderul de grup al PDL din Camera Deputaţilor.

Pe lista „neoficialior” se află şi actualul inspector şcolar judeţean Doruleţ Resmeriţă (PDL), care însă a informat zvonurile potrivit cărora ar candida la preşedinţia CJ în tandem cu Nicuşor Ciumacenco.

 

Citit 4425 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 12:22

60 comentarii

 • postat de Elena
  Luni, 26 Martie 2012 18:19
  Intr-adevar, sunt deacord cu Ioana, primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa VOTAM, sa mergem la vot si sa alegem candidatii cei mai capabili. Eu una zic ca trebuie sa ii dam oportunitatea D-lui Bacalbasa. Cel mai bun candidat pentru sefia Consiliului Judetean!
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 26 Martie 2012 10:23
  Candidatii independenti unde sunt?Am auzit ca arfi unul.Activeza de cativa ani in sprijinu oamenilor la o Asociatie de caritate Vitas Bio.da nu scrie nimeni de el pentru ca nare spate si e prea cinstit Are si un nume de revolutionar.Cristea Nicolae.Pacat ca tineri ca ei nu sunt lasati sa faca ceva pentru noi.Poate peste patru ani se mai schimba situatia ......................................................
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioana
  Sâmbătă, 24 Martie 2012 12:51
  E normal sa alegem noi, sa decidem noi si din cauza asta cred ca trebuie sa MERGEM la vot, nu sa stam in casa!
  Alegerea cea mai buna pentru CJ este domnul Bacalbasa!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mary
  Miercuri, 21 Martie 2012 19:31
  in tara asta doar usl-ul mai poate schimba ceva, cu toii suntem scarbiti de actuala putere, asadar sa sustinem candidatii locali din partea USL sa se poate schimba ceva ... toate pleaca de la centru
  0
  0
  Raportează
 • postat de nelu
  Miercuri, 21 Martie 2012 19:08
  Avand in vedere cate a facut dl Chebac pt judetul nostru, cred ca e cazul sa ii oferim oportunitatea dl Bacalbasa, ca sa vezi de ce e in stare un om trebuie sa-i oferi prilejul de a-ti arata, ceea ce dl. Chebac a avut-o si si-a batut joc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ne-am saturat de hoti
  Vineri, 16 Martie 2012 00:35
  rasmerita nu uita,
  NU te vreau pe lista mea!!!!!!!
  bacalbasa si cu stan,
  vreau sa fie 4 ani !!!!!!!!!!!!!

  pentru : Un tânăr care iubeste acest oras = bravo frate, de acord cu tine. e cea mai buna alegere
  0
  0
  Raportează
 • postat de @gelu
  Miercuri, 07 Martie 2012 13:15
  @gelu
  pai daca tot crezi ca Durbaca a furat asa de mult ,cum iti explici ca nu se afla la parnaie?! sau nici macar nu a fost vre-un proces in acest sens..sa nu-mi spui ca a aranjat el, ca iti raspund atunci cum iti expici ca Nastase nu a reusit sa aranajeze, si nici Becali, sau multi , multi alti..
  Dubaca nu se afla la conducere , ca sa spui ca are putere! cum iti explici ca nu i s-a intamplat nimic!?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gelu
  Marți, 06 Martie 2012 20:01
  D U R B A C A un Mos ca si Nicolae vrea din nou la primărie? Nu-i este rusine si el are 70 de ani mâine poimaine .vrea sa mai rotunjeasca averea C L A N U L U I ...............Cinematograful la FURAT si a construit clădirea pe Brailei la casa de mode,.......intersectia cu benzinaria din 19 a FURATO.........pe Cosbuc erau 3 case in intersectia tot a primăriei le- a FURAT........ tot pe Cosbuc cealaltă clădire a mutat 3 familii chiriasi la primărie a FURATO si pe asta...........Aviasanul 40 de ha împreuna cu Boldea a FURAT toată societatea cu tot cu patrimoniu...... ,in tiglina clădirea imensa cu 5 etaje o construiește pe domeniul public a FURATO....... Brailii fostul restaurant La mama terenul primăriei la FURAT ..............in micro 19 magazinul de pe trotuarul primăriei FURAT........... cred ca m-am saturat scriind cuvântul FURAT ...................oare DNA nu se sesizeaza? si mai are curaj sa spună ca candidează acest brontozaur al politicei galatene sfatul meu e sa ne lase sa nu piardă tot ce a furat ( apropo lista e doar 10. la % )
  0
  0
  Raportează
 • postat de FATA TRISTA ,NU FI TRISTA
  Marți, 06 Martie 2012 15:07
  NOI PENSIONARII IL VOM VOTA PE DOMNU DURBACA CARE ESTE UN BUN CONDUCATOR.A REALIZAT MULTE PENTRU EL SI PENTRU PARTIDU CONVERSATOR CUM AR FI:LA PUS DIRECTOR PE PICU CA SA LE FACA IN CIUDA LA DUSMANI DESI EL EREA ELEV LA SERAL INT.A 9 UA.A PUS.O PE JENICA DIRECTOARE DESI EA ERA SARITA DINTR.A NOUA.PE BARBATASU.LA PUS DIRECTOR LA LOTO DESI ASTA E ELECTRICIAN,PE STEFAN LA PUS DIRECTOR LA APATERM PT. CA E PESCAR.PE GRAUR DIRECTOR LA IJTL PT. CA CANTA.PE GROSU LA CIMITIRE SI IARBA VERDE PT. CA N.AVEA UNDE.PE FINASU AVRAM LA CULTURA PT. CA N.ARE SI TOTO ASA .A !SI PE PROSTI LA MUNCA CA O SA NE DEA .O SA NE DEA O........DA NU MAI ARE NICI DE AIA .INTREBATI.LE PE FETE DE 8MARTIE.ASA.I FETELOR
  0
  0
  Raportează
 • postat de emi
  Marți, 06 Martie 2012 11:07
  Apropiatii lui CIUMI sustin ca de fapt acesta conduce primaria.Va place cum arata orasul?
  Daca da, cred ca nu ati iesit niciodata din Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de DC
  Marți, 06 Martie 2012 09:10
  Postacii de la PSD- il vor pe Ciumacenco...
  Nu stiu ce sa zic, cred ca v-ati pierdut mintile de tot, cum poti sa spui ca il alegi pe Ciumacenco ca sa conduca orasul, sa dai orasul pe mana lui inca 4 ani cand vedeti bine ca el e un mototol, care nu-i in stare nici sa lege doua cuvinte, care nu are viziune, nu gandeste, e un copil intr-un corp de om mare!! Voi vreti ca inca 4 ani sa nu se mai faca nimic in orasul asta?? De doi ani de zile Ciumaceco poate sa faca ce vor muschii lui aici in oras, dar el ce-a facut? Aveti voi mai multe locuri de agrement? Infara de acele biciletele pe care le-a pus pe faleza, care fie vorba intre noi e o mare porcarie aceeia fiind o alee pietonala si care acum trebuie sa te feresti incontinuu de biciclisti, deci infara de asta ce-a mai facut mai oameni buni?Cu ce a ajutat el oamenii?? lamuriti-ma si pe mine, !!! Galateni..deschdeti bine ochii..daca il vreti pe Ciumi..or sa mai treca inca 4 ani degeaba, SI ASA GALATIUL A DISPARUT DE PE HARTA METEO DE LE REALITATEA, CAND O SA STEA CIUMI 4 ANI O SA DISPARA DE TOT GALATIUL SI IN REALITATE
  0
  0
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 06 Martie 2012 08:51
  Si ce a facut domnisoara Dn Ciumacenco daca nu sunt prea indiscret? cumva a primit spaga in parcare la Mc?sau mai bine spus de la "mizeria" din parcare?
  Dar ce CV impresionant are Dn Necula , se pun si cursurile de cate o ora in CV? ca am participat si eu la cateva workshop-uri despre cum se aseaza un buzunar impresionant in fata unei maini care doreste sa obtina ceva , si am mai invatat ceva SPAGA NU VA MURI
  0
  0
  Raportează
 • postat de INA
  Marți, 06 Martie 2012 07:07
  MARIUS NECULA VA FI PRIMARUL GALATIULUI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de clau
  Luni, 05 Martie 2012 23:02
  Anca , cred ca nu esti suficient informata cu privire la domnul Ciumacenco. stiu foarte multe lucruri pe care le-a facut , insa te las pe tine sa te informezi , ca sa nu crezi ca ii tin partea. Informeaza-ti , atat iti spun ;)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anca
  Luni, 05 Martie 2012 22:53
  Mai oameni buni tot ii trageti ca Ciumacenco este bun de primar.Ne-am prostit cu toti? Ce a facut acest om pentru galateni de cand este viceprimar? Nimic. Va fi el mai bun in functia de primar?Aiurea.Va darma el garajele pentru spatii verzii cand el si-a construit cabinetul stomatologic pe spatiul verde ?Hai sa fii seriosi! Daca il vom alege pe Dr Bacalbasa primar vom avea caini comunitari nu numai in Spitalul judetean ci si in Primarie.Eu sper sa mai apara un candidat de undeva(nu stiu de unde ) ca sa avem pe cine vota.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nutu
  Luni, 05 Martie 2012 20:24
  optiunea mea pentru functia de primar este si va ramane domnu Nicusor Ciumacenco...dupa parerea mea este cel mai potrivit pentru aceasta functie...e un om tanar cu experienta de administratie si sper sa castige..... succes domnule Ciumacenco....oricum cine se duce sa il voteze pe omu ala in varsta ca sa nu zicem altfel numit Durbaca sau pe Stan care crede si spune in acelasi timp ca totul este impotriva lui si tot asa....eu raman la optiunea mea de pana acum ....succes domnule Ciumacenco
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un tânăr care iubeste acest oras
  Luni, 05 Martie 2012 20:17
  Deci cea mai buna alegere este Marius Stan primar cu Ciumacenco Nicusor,,si Ene Constantin viceprimari ,iar Chebac președinte la județ RETINETI......cea mai buna echipa din Galati. Pentru oraș e cea mai buna varianta Marius Stan=chibzuit atent diplomat Ciumacenco Nicusor = gospodar tânăr Ene Constantin = situații de urgență ambitios cu o vasta cultura si bun organizator. Chebac = atent cu investițiile si cunoscator pentru accesarea fondurilor europene ...ASA SA ALEGETi dragi CETĂȚENI
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un tânăr care iubeste acest oras
  Luni, 05 Martie 2012 20:13
  Deci cea mai buna alegere este Marius Stan primar cu Ciumacenco Nicusor,,si Ene Constantin viceprimari ,iar Chebac președinte la județ RETINETI......cea mai buna echipa din Galati. Pentru oraș e cea mai buna varianta Marius Stan=chibzuit atent diplomat Ciumacenco Nicusor = gospodar tânăr Ene Constantin = situații de urgență ambitios cu o vasta cultura si bun organizator. Chebac = atent cu investițiile si cunoscator pentru accesarea fondurilor europene ...ASA SA ALEGETi dragi CETĂȚENI
  0
  0
  Raportează
 • postat de marinela
  Luni, 05 Martie 2012 19:02
  Cred ca glumiti stimati concetateni,vorbiti doar de usl,si pdl dar, chiar nu vreti sa vedeti realitatea ?!...preferatul electoratului este avocatul Telegan daca nu credeti intrati pe monitorul de galati unde se desfasoara un interesant sondaj de opinie cu candidatii la primarie.Telegan ii zdrobeste pe toti contracandidatii enumerati de voi
  0
  0
  Raportează
 • postat de Elena
  Luni, 05 Martie 2012 19:00
  Oare nu este toata lumea satula de mizeria din oras? De ce sa nu spalam mizeria PSD ista acum cand avem ocazia?
  0
  0
  Raportează
 • postat de analist de galati
  Luni, 05 Martie 2012 18:23
  oferta nu e prea bogata - la primarie e clar - nu are ce cauta - iar- unul peste 60 de ani, deci ramane Ciumacenco sau Marius Stan. Ultimul nu are experienta in administratie, deci primul ar fi de preferat, ramane de vazut cu ce vor veni in campania electorala. la CJ, situatia e mai simpla - nu prea ai pe cine vota in afara de Chebac. Arama, nu are nici o treaba si e evident ca nici nu vrea sa se bage in treaba asta iar de Bacalbasa nici nu poate fi vorba - un circar de doi bani! Deci ...ne vedem la urne galateni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabi90
  Luni, 05 Martie 2012 17:50
  Candidatul ideal ar fi Eugen Chebac pentru ca a stiut sa se faca respectat si stie sa respecte oamenii simpli si sa nu faca diferente.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicog
  Luni, 05 Martie 2012 17:12
  Eu sincer am optiunea deja formata,stiu ca viceprimarul Ciumacenco este un candidat potrivit pentru primaria Galati.Sper sa si castige,sunt sigura ca are multe sanse.E o persoana tanara,implicata in problemele galatenilor si mereu le sta la dispozitie cu timpul si ajutorul pe care il poate oferi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Baronu
  Luni, 05 Martie 2012 16:08
  Dragi cetateni , viitorul nostru este in puterea noastra. Nu sunt vinovati cei de la conducere pentru dezastrul din tara , respectiv din oras, noi suntem vinovati pentru ca nu stim pe cine sa alegem. Fratilor , cand mergeti la vot studiati candidatii , asta este puterea noastra. Nu va lasati manipulati de vecini sau de altii care va dau portocale sau flori pe strada. Dragilor puneti mana si informati-va despre toti candidatii , sa mergeti la vot si sa alegeti persoana potrivita , care sa va reprezinte interesele, o persoana tanara si care are initiativa. Ganditi cu capul , nu cu alte parti ale corpului. Eu ii stiu pe toti si sunt sigur ca NICUSOR CIUMACENCO va face o treaba foarte buna la primarie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de clau
  Luni, 05 Martie 2012 16:02
  Viceprimarul Ciumacenco Nicusor este cel mai potrivit pentru functia de primar al Galatiului. Este un om tanar , a fost alaturi de primarul Dumitru Nicolae , si stie care sunt dorintele cetatenilor. Chiar am auzit multe despre el in ultima vreme si de curiozitate am cautat informatii despre el si pare omul cel mai potrivit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cornel
  Luni, 05 Martie 2012 15:45
  Pentru primar d0ar 2 persoane merita a fi nominalizate :
  1-Marius Necula, persoana fff potrivita si bun administrator(il cunosc de cand era subprefect pe timpul PSD).CEL MAI BUN,zic eu
  2-Marius Stan, care pare de asemenea cu mintea f deschisa si priceput.Pacat,cah ca e USL,din nou caaaaaaaah ca e ptr.USL !!!!!!! Totusi cred in el.Sper sa se delimiteze de PNL (aripa Crin)si PSD..Altfel banii orasului intra la PNL și PSD !!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Om cu 7 ani de acasa la purtator
  Luni, 05 Martie 2012 15:34
  sa ne gandim putin practic ce inseamna pentru Galati ca din cele 100.000 de masini care merg azi pe strazile noastre 50.000 sa isi doreasca sa plateasca 200 RON/an pentru un loc de parcare numai al lui si care sa-i fie disponibil 24/24 7/7? Inseamna aproximativ 10 mil lei adica aproape 2,5 mil Euro. Cate etaje si cate locuri de parcare ar avea o eventuala parcare supraetajata cu paza si neinzapezibila cu locul tau propriu si personal se poate face din banii astia?
  Garantat foarte multe masini si proprietari si-ar gasi solutia in astfel de investitie si garantat investitia si-ar scoate banii in timp foarte scurt. Haideti oameni bun, proprietari sau nu de garaj sa ne gandim si la viitor si la un trai civilazat in care vecinul care ne ocupa locul de parcare sa nu mai fie dusmanul nostru iar bordura peste care sarim sa nu ne mai strice gentile iar copiii sa nu ne mai injure cand parcam peste terenul lor de fotbal si pe trotuar sa circule oamenii nu sa facem jaloane printre masini si tot asa.
  E oare atat de greu sa fii civilizat in Galatiul nostru?
  0
  0
  Raportează
 • postat de andreig
  Luni, 05 Martie 2012 15:25
  Dintre toti cel mai potrivi ar fi actualul vice-primar Ciumacenco Nicusor.Este cel mia tanr si din cate am observat chiar vrea sa schimbe ceva in orasul asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mary
  Luni, 05 Martie 2012 15:14
  Cred ca mai potrivit ar fi d-nul Marius Necula. Mai ganditi va ca de vreo cativa ani numai de psd-isti suntem condusi dar catre ce nu stim? oare nu credeti ca o schimbare ar fi mai potrivita pentru orasul nostru care oricum arata jalnic si imbatranit ca actualul primar?
  Domnul Marius Neacula are experienta si ca prefect, a fost subprefect, are toate atu-urile de a i se inmana cheile orasului nostru....
  A fost implicat in proiecte de binefacere.
  Votati oameni buni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Diana
  Luni, 05 Martie 2012 14:13
  Bai, Da de fosile si scriitori avem nevoie la carma orasului? Hai sa-i vedem pe cei care au mai muscat cate ceva pentru orasul asta... Chebac, da am auzi, l-am vazut pe la TV ca misca, si are si puterea de munca si experienta necesare... s
  0
  0
  Raportează
 • postat de Daniel
  Luni, 05 Martie 2012 13:46
  Eu sunt din satul Pechea si pot spune ca pentru CJ dl. Chebac este cel mai potrivit deoarece s-a implicat foarte mult in schimbarea judetului si chiar tine la oameni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Darius
  Luni, 05 Martie 2012 13:32
  Astept cu interes alegerile ce urmeaza.Eu unul m-am saturat de PSD,mai nou USL in acest oras si vreau ceva nou.Cred ca voi merge pe mana partidelor nou infiintate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Luni, 05 Martie 2012 13:16
  Cata prostie in orasul de la Dunare: Ati votat comunisti: Durbaca si Niciolae, ati votat utecisti si democrati oare nu v-ati saturat sa tot fiti prostiti pe fata ? De ce nu intrebati, Bai pentru ce sa votez cu Durbaca ? a fost atata timp si am vazut cat a mintit si ce a furat, am votat vu sclerozatul si de 12 ani a facut numai pagube, am votat pe Necula si ??? vorbe,
  Avem un Prefect numit care acum are pretentii de ales, Razmerita ? asta cinei ? un pui de sluga ? alta sluga ? nu avem una la Prefectura ? Ciuma_ cenco ? da asta parca a condus pana acum cand vrea sa ne darame garajele, un fost chelner care e venit si el de pe undeva.
  Oare ub Galatean nu gasiti ? unul care sa pastreze macar ce a mai ramas din noi? unu care sa fure dar sa faca ceva si pentru noi ? o parcare subterana, o parcare supraetajata gratuita, un bazin se inot sau un stadion olimpic macar ca la Ploiesti sau o sala de spectacol ca la ...... Vedem spectacole pe strazi sau prin parcari ca sali de spectacol nu avem.
  Unde e omul normal ? la PLD? PSD? PDL, etc. sau un independent ce nu pupa curul, pardon fundul nimanui?
  Votati oameni fara acoperire politica, votati un om si nu o haita de hoti PDListi sau PSDisti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristina Chicos
  Luni, 05 Martie 2012 12:56
  Cel mai potrivit pentru functia de primar al orasului este NICUSOR CIUMACENCO , om tanar!
  0
  0
  Raportează
 • postat de carolina
  Luni, 05 Martie 2012 12:38
  pentru viitor nu stiu pe cine am putea alege pentru primarie, in schimb pentru CJ lucrurile deja sunt clare si nu cred ca va fi nevoie de o schimbare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iulia
  Luni, 05 Martie 2012 12:36
  vad ca sunt multi care il sustin pe Chebac pentru CJ, eu personal spun ca cel mai bun sa castige si sa dovedeasca ca merita ales.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andrei
  Luni, 05 Martie 2012 12:34
  avem de luat decizii importante peste 3 luni si trebuie sa ne gandim bine pe cine sa alegem ca timp de 4 sa ne conduca si sa ne apere interesele. Soarta acestui oras este in mainile noastre si trebuie sa avem grija pe cine alegem.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anda90
  Luni, 05 Martie 2012 11:42
  Pentru Consiliul Judetean eu l-as alege pe Eugen Chebac pentru ca a demonstrat de multe ori ca este capabil sa duca toate planurile pana la cap si sa nu dea gres.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daniel123
  Luni, 05 Martie 2012 11:39
  Este bine sa gandim de 2 ori inainte sa punem stampila pe hartie. Daca nu facem acest lucru, dupa ce se vor termina nu vom mai putea spune nimic si inca 4 ani o sa stam si o sa induram...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gigi
  Luni, 05 Martie 2012 11:31
  astia cu Chebac in frunte mai rasfirati tata, mai rasfirati si mai schimbati IP-ul ca va crede lumea balaurul cu 7 capete hermafrodit pe de-asupra :)))
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Luni, 05 Martie 2012 11:17
  dintre toti cei enumerati, Chebac ar fi cea mai buna solutie in momentul actual asa ca trebuie sa gandim bine inainte sa punem stampiluta de vot
  0
  0
  Raportează
 • postat de remus
  Luni, 05 Martie 2012 11:08
  Eugen Chebac a demonstrat ca se implica in rezolvarea problemelor cetatenilor si merita sa fie ales la viitoarele alegeri pentru CJ.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tania catal
  Luni, 05 Martie 2012 11:00
  noi decidem cu cine vom vota, nu trebuie sa ne lasam influientati de nimeni si cu nimic. Fiecare incearca sa convinga mai bine acum inainte de alegeri si sa promita marea cu sarea, dar de atata timp deja stim cam ce poate fiecare si promisiunile care se fac in campanie sunt uitate imediat ce ocup scaunul mult dorit in cele mai multe cazuri. La primarie trebuie facuta o schimbare majora, la consiliul judetean e bine daca ar ramene in continuare Chebac, chiar a facut ceva pentru acest oras si cu siguranta va continua si in urmatorul mandat, are proiecte importante pentru Galati si trebuie sa-l sustinem.
  0
  0
  Raportează
 • postat de geo
  Luni, 05 Martie 2012 10:53
  dintre cei enumerati pentru functia de primar nu as avea pe cine vota. Dar inainte de a lua o hotarare trebuie sa ne gandim bine astfel incat in urmatorii 4 ani sa fim reprezentati asa cum trebuie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eleonora
  Luni, 05 Martie 2012 10:49
  cu toate ca mai e putin pana la alegeri mai e timp sa mai apara si alti candidati pentru primaria orasului nostru astfel incat sa avem pe cine alege pentru a schimba ceva in acest oras. E nevoie de o schimbare si acum e momentul potrivit. In legatura cu candidatii CJ cel mai potrivit este si va ramene Eugen Chebac.
  0
  0
  Raportează
 • postat de horia
  Luni, 05 Martie 2012 10:36
  daca dorim ca situatia in Galati sa mearga spre bine trebuie sa ne gandim bine inainte de a pune stampila pe buletinul de vot!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Baietash
  Luni, 05 Martie 2012 10:22
  Eu sper sa candideze Ciumacenco!!! Durbaca, Necula, Stan??? Ce's cu glumele astea proaste??
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt Stef
  Luni, 05 Martie 2012 10:17
  frustratule du-te frate in Timisoara la Jaba the Hut al tau ca nu meriti sa te numesti nici macar tangential galatean.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vel
  Luni, 05 Martie 2012 10:14
  Daca vine un candidat care promite inceperea marii demolari de garaje pe ala il votez cu amadoua mainile si eu si toata familia mea si toti nehotaratii pe care sigur am sa-i conving ca el e cel mai potrivit. Restul sa se duca la bamboo sa caute voturi ca doar acolo gasesti tot felul de cocalari si pitipoance posesori de maghernite si de care nu se pot lasa vaduviti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu-geniu durbaca poreclit aviasan
  Luni, 05 Martie 2012 09:05
  pentru pool......ma nesimtitule pregateste-l mai bine pe durbaca de puscarie decat de primarie...stii ma boule cum au tras-0 la aviasan....40 mil euro furati prin acte false ....un titlu de propietate falsificat si un amarat de pe strada adus sa semneze si gata au si luat terenul de sub aviasan........cat ai primit tu ma angajatule?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stef
  Luni, 05 Martie 2012 08:56
  Cica toti sunt corupti numai Marius Stan e bun=))))))))))))))) WTF? tu ai vazut cum a castigat Otelu campionatu?:))) si ce a facut cu banii? iti zic eu, a platit datoriile la ce care l-au ajutat!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ale(r)gator De Cursa Lunga
  Luni, 05 Martie 2012 08:16
  O precizare: pentru primul mandat, Durbaca a candidat pe listele U.S.D. (Uniunea Stangii Democrate), din partea Partidului Socialist Democratic Roman. Pe la PSM trecuse deja pentru ca Misu Dobrota voia sa-l aduca pe Marin Enache. Pe la PRM a trecut...... Pe la UNPR si PPDD mai are inca timp sa treaca si se va opri probabil la UDMR. Daca va ajunge primar de UDMR va trece la unul din partidele pe care le infiinteaza acum Basescu. Dupa care se va pregati pentri alegerile din 2016.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dan
  Luni, 05 Martie 2012 08:15
  erata : toti acesti traseisti
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dan
  Luni, 05 Martie 2012 08:13
  "PCR, PSM, PDAR, PDSR, ApR, PD, PUR şi PC. " Pe centura cu tine bosorogule traseist ! Ca asta sunt mai toti parlamentarii, toti asazisii politicieni de 2 bani din Roamania. Intersul lor este strict personal, iar ca un slogan general pt toate acesti traseisti ordinari ar fi "daca vrei sa-mi fie mie bine, fraierilor, votati-ma pe mine !"
  0
  0
  Raportează
 • postat de poool
  Luni, 05 Martie 2012 08:11
  cata nesimtire .....de unde ai dedus u ....ca durbaca are 69 de ani ...ziaristi de doi lei ......cand el a sustinut ca are 62 ...si chiar daca ar fi avut ...la conducerea orasului e nevoie de un om cu experienta si cu ceva realizari publice si personale ;) incercati sa il discreditati dar degeaba durbaca va iesi primar si va opri robinetele de alimentare cu bani din avutia publica ,sa va vad ...cum mai prestati si dupa alegeri dat fiind faptul ca usl-ul va suferi o infrangere crunta ....si ca banutii de la pnl nu vor mai veni !:

  hai va pupa POOOL
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Luni, 05 Martie 2012 08:00
  m stan , restul sunt corupti si de umplutura
  0
  0
  Raportează
 • postat de La vremuri noi caractere tari
  Luni, 05 Martie 2012 03:14
  Concurentii acestia alearga in fiecare dimineata pe malul Dunarii s-au scot cateii la plimbare ? (maturica ,lopatica, pungulita) Tinerete haine scumpe si moral beton . Succes!
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Luni, 05 Martie 2012 01:45
  De te bagi in tarate te mananca porcii.
  Mama,mama si cati porci isi doresc fotoliul de PRIMAR.
  Cateva persoane chiar sunt de buna credinta,si,cu siguranta doar unul dintre ei ne va fi PRIMAR.
  Care-i acela?
  Cine-l stie,cunoaste sa ni-l spuna.
  Eu il stiu,pot paria.
  Pariez cu un buchet de trandafiri de culoare galbena,asti-a-i plac GINUTEI(sotia),amantele au placeri gen.............stiti voi de sunteti barbati si nu ..... de GUINEEA.
  Apropo,nu pierd pariurile incheiate niciodata,asa ca?.
  Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Luni, 05 Martie 2012 00:45
  dintre toti, Ciumacenco e cel mai potrivit pentru functia de Primar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de La vremuri noi,oameni noi,caracterul contează.
  Luni, 05 Martie 2012 00:15
  Este clar, la vremuri noi oameni noi, deci cei ce au fost și sunt nu mai este cazul să mai ,,pariem'' pentru încă o perioadă de 22 de ani de ,,beneficii'' pentru ei iar pentru gălățeni mai puțin spre deloc.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.