Trei consilieri ne-au jurat credinţă

Trei consilieri ne-au jurat credinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici măcar o oră nu a ţinut şedinţa Consiliului Judeţului de ieri! A început festiv, s-a desfăşurat repede, a stârnit doar în final niscai dezbateri, punctul fiind pus de conferinţa de presă a preşedintelui CJ Eugen Chebac. Mai întâi s-a făcut predarea de ştafetă: cei trei consilieri judeţeni care au plecat în Parlament au fost înlocuiţi cu următorii de pe listă.

Astfel,  Magdalena Gaiu – PNL, îi urmează lui Paul Ichim,  Violeta Nanu – PD-L, lui Marius Necula şi Aurel Zamfir, PD-L-istului Mircea Toader.  Cei trei noi consilieri au jurat, pe Biblie şi pe Constituţia încă nemodificată credinţă oamenilor judeţului. Luni urmează să fie stabilită preşedinţia Comisiei de Sănătate, deţinută până acum de fostul consilier Ichim.

Parcul discordiei

„Fără discuţii sterile” (a conchis în final Chebac), în lipsa atacurilor virulente din mandatul trecut, ieri a fost totuşi puţină suspiciune. Consilierul PD-L Anghel Costel Căluean aflase despre blocarea negocierilor privind achiziţionarea  terenului pentru construcţia parcului din comuna Munteni. Teren care urma să fie declarat în CJ de utilitate publică – şi chiar aşa s-a întâmplat ieri.  

Pe lângă preşedintele Chebac, care a explicat că primarul comunei s-a grăbit, negociind înaintea deciziei de expropriere, de unde şi eşecul negocierilor cu un proprietar de teren, a intervenit  în liniştirea consilierului PD-L şi şefa comisiei CJ de analiză a situaţiei, liberala Tania Bogdan.

O altă contră mică - cererea consilierului Petrică Pohrib (PD-L) privind unele informaţii despre licitaţiile pentru transportul judeţean - l-a făcut pe preşedintele CJ să-l critice pe directorul ARR, numit de PD-L. De altfel, partid la guvernare alături de PSD…   „E în curtea dumneavoastră – poate mă ajutaţi şi îl convingeţi să conlucreze…”, a spus Eugen Chebac.

Asociere cu consiliile locale

Cea mai importantă temă a fost ieri aprobarea asocierii Consiliului cu consiliile locale din judeţ în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecoserv Galaţi. Preşedintele Chebac a detaliat în conferinţa de presă: noile prevederi legislative nu mai permit localităţilor să participe la programele UE de finanţare pentru Mediu decât în cadrul unor astfel de asociaţii – cum este cea înfiinţată de curând pentru apa şi canalizarea judeţeană.

Astfel, vom avea două gropi de gunoi ecologice – una la Galaţi şi alta la Tecuci, care vor fi alimentate din mai multe puncte de colectare a resturilor din judeţ, materialele reciclabile fiind recuperate.

Ieri s-a  aprobat şi cofinanţarea unor proiecte, inclusiv transfrontaliere.

Consilierii au primit  şi câte un exemplar din reeditarea de către Centrul Cultural al CJ a cărţii gălăţenilor din 1909 „Omagiu lui Mihail Eminescu.   „Un eveniment editorial” – a remarcat consilierul-scriitor Nicolae Bacalbaşa.

Explicaţie foto: Consilierii judeţeni s-au ridicat în picioare la depunerea jurământului de către noii lor colegi

Citit 1423 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.